Μην πετάτε τα τσόφλια απ’ τα αυγά

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Το αυγό εκτός από τη θρεπτική αξία που έχει ως τροφή έχει και χρηστική. Τα κελύφη των αυγών, που είμαι σίγουρη ότι τα πετάτε αμέσως μπορούν να φανούν χρήσιμα στο σπίτι.

 

Λίπασμα: Το κέλυφος του αυγού είναι φτιαγμένο κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο , που είναι φυσικό λίπασμα για τα φυτά. Τρίψτε το κέλυφος πάνω στο φυτό ή ανακατέψτε το με λίγο χώμα και τα φυτά σας θα σας ευγνωμονούν.

Καθαριστικό: ΟΙ λεκέδες από καφέ ή τσάι στις κούπες μπορούν εύκολα να εξαφανιστούν. Τρίψτε τις με το κέλυφος του αυγού και λίγο ζεστό νερό.

Σπόρος: Είπαμε ότι το κέλυφος του αυγού είναι πολύ καλό λίπασμα για τα φυτά. Κρατήστε λοιπόν το μισό κέλυφος και βάλτε εκεί τους σπόρους που θέλετε να φυτέψετε. Τοποθετήστε το στο χώμα ή στη γλάστρα και αφήστε τους σπόρους σας να αναπτυχθούν.

Αντί κιμωλίας: Τα παιχνίδια με τα σχέδια από κιμωλία στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο είναι γνωστά. Ξέρετε ότι το κέλυφος του αυγού μπορεί να αντικαταστήσει την κιμωλία;

Απωθητικό: Αν ραντίσετε με λίγα τσόφλια την περίμετρο της αυλής σας τότε οι γυμνοσάλιαγκες, που το καλοκαίρι είναι η εποχή τους δεν θα εμφανιστούν.


MORE FOR YOU