Οι πιο μοντέρνες αποχρώσεις για το σπίτι σύμφωνα με το Pinterest

Και δεν είναι τα κλασικά που θα φανταζόταν κανείς για καλοκαίρι.

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
Photo by Liana Mikah on Unsplash

Με την αναβίωση των 80s που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, τα παστέλ χρώματα κέρδισαν έδαφος και μπήκαν ξανά στα σπίτια των ιδιοκτητών. Και παρόλο που τα ανοιχτά χρώματα θα έχουν πάντα τη θέση τους μέσα στα σπίτια, τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως οι σκούρες αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

 

Το παραπάνω τεκμηριώνεται από τις στατιστικές της αναφοράς που εξέδωσε το Pinterest για το 2018. Έτσι, λοιπόν, οι σκούρες και έντονες αποχρώσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σπίτια που τις χρησιμοποιούν φαίνονται πιο «αληθινά» - οι αποχρώσεις αυτές ήταν πάντα δημοφιλείς σε όσους ήθελαν να προσθέσουν δραματικότητα στους χώρους.

hot χρώματα

Το κόκκινο κάνει θραύση, καθώς τα likes και τα saves στο Pinterest έχουν αυξηθεί κατά 217%.

Κόκκινο Όπως φαίνεται το κόκκινο κάνει θραύση, καθώς τα likes και τα saves στο Pinterest έχουν αυξηθεί κατά 217%. Το κόκκινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δωμάτιο για να αναδείξετε κάποιον  τοίχο ή κάποιο έπιπλο. Δίνει οπτικό ενδιαφέρον και ζωντάνια και ισορροπεί πολύ καλά με τα λευκά. Αν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες δόσεις, τότε προτιμήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου.

hot χρώματα

Το σκούρο μπλε είναι μια έξυπνη επιλογή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκούρες αποχρώσεις στον χώρο σας.

Σκούρο μπλε Το σκούρο μπλε είναι μια έξυπνη επιλογή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκούρες αποχρώσεις στον χώρο σας. Το Pinterest, άλλωστε, παρατηρεί άνοδο κατά 139% και δεν είναι καθόλου παράλογο, αν σκεφτεί κανείς πως το μπλε είναι το… αγαπημένο χρώμα των περισσότερων ανθρώπων. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα χρώμα με πολλά προτερήματα: μπορεί να λειτουργήσει ως ουδέτερο, αλλά και ως accent, ενώ συνειρμικά οδηγεί στις αποχρώσεις της θάλασσας και του ουρανού, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερα θετική ψυχολογία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Η αλλαγή που αξίζει να κάνετε στο σπίτι σας την άνοιξη

9 photos

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: PINTEREST| ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ| ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ| ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ
MORE FOR YOU