Νόστιμο: Κεμπάπ μπουκίτσες με τυρί

Μία συνταγή από την πόλη Άγκρα, εκεί που βρίσκεται το Τατζ Μαχάλ.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μία συνταγή από την πόλη Άγκρα, εκεί που βρίσκεται το Τατζ Μαχάλ.

 

Υλικά (για 8 άτομα):

  • 500γρ. αρνίσιο κιμά
  • 4 φρέσκιες πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 100γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 1 φέτα ψωμί χωρίς την κόρα
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Διαδικασία: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε, για περίπου 9 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Το βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε το κρέας, το κύμινο, το αλάτι, το γαρίφαλο, τις πιπεριές τσίλι και το αβγό. Έπειτα, σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε το γάλα και μουλιάζετε το ψωμί για 1 λεπτό. Το λιώνετε μέχρι να γίνει πολτός και το προσθέτετε στο μείγμα του κιμά. Ζυμώνετε με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και μαλακό. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και με το κάθε μέρος φτιάχνετε 8 μπαλάκια. Μέσα σε ένα μπαλάκι βάζετε ένα κυβάκι κασέρι. Ζεσταίνετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Τοποθετήστε όσα κεμπάπ χωράνε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα τηγανίζετε, κουνώντας και γυρνώντας τα, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλα. Τέλος, τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας όρεξη!






MORE FOR YOU