Παραδοσιακό: Φασολάκια γιαχνί

Ένα αγαπημένο, θρεπτικό φαγητό.

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012 Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Ένα αγαπημένο, θρεπτικό φαγητό.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: Καθαρίστε τα φασολάκια και κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και στην συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια, βάλτε τα φασολάκια και τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μαραθούν. Τέλος, προσθέστε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά. Αλατοπιπερώστε στο τέλος και προσθέστε ότι αν θέλετε κάποιο μυρωδικό δυόσμο ή μαϊντανό.

Καλή όρεξη!



Tags: ΥΓΙΕΙΝΟ| ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ| ΠΑΤΑΤΕΣ| ΛΑΔΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ




MORE FOR YOU