UPDATE

Χρησιμοποιείς τα σαμπουάν του ξενοδοχείου; Ένας υπάλληλος εξηγεί γιατί είναι επικίνδυνο


JTeam

4 Αυγούστου 2023

Χρησιμοποιείς τα σαμπουάν του ξενοδοχείου; Ένας υπάλληλος εξηγεί γιατί είναι επικίνδυνο
Ίσως νιώσεις ανακούφιση αν δεις σαμπουάν και προϊόντα σώματος από το ξενοδοχείο σου, ωστόσο ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς

Μπορεί να ανακουφιζόμαστε όταν βλέπουμε πως το ξενοδοχείο, μας προσφέρει είδη μπάνιου, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, ενυδατικές κρέμες για το σώμα κλπ. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία, τοποθετούν προϊόντα στα μπάνια τους, προκειμένου να έχουν οι φιλοξενούμενοι οτιδήποτε χρειαστούν.

Όσο αθώα και αν βλέπουμε αυτήν την τακτική, φαίνεται πως έχει αρκετούς κινδύνους για την υγεία μας, και ένας υπάλληλος ξενοδοχείου, αφιερώνει ένα βίντεο, για να μας εξηγήσει.

Συγκεκριμένα δείχνει συσκευασίες από ένα πολυτελές brand περιποίησης μαλλιών και σώματος, και τονίζει γιατί δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. «Οποιαδήποτε συσκευασία δεν είναι σφραγισμένη ή κλειστή, θα πρέπει να την αποφύγουμε. Τα ξενοδοχεία οφείλουν να προσφέρουν travel size, κλειστά προϊόντα, και όχι μεγάλες συσκευασίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τον κάθε επισκέπτη».

@travelinghotelmanager #travelinghotelmanager #dontusethese ♬ original sound - TravelingHotelManager

Σύμφωνα με το βίντεο και τα λεγόμενα της ξενοδοχοϋπαλλήλου, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει ρίξει ο προηγούμενος επισκέπτης μέσα στο προϊόν. Ακόμη και αν δεν είναι μια επιτηδευμένη πράξη, μπορεί με το νερό να μεταφερθούν βακτήρια και μικρόβια. Στο σημείο αυτό, τα σχόλια στο σχετικό βίντεο, αναφέρουν ανάλογες εμπειρίες όπως:

«Εγώ είχε βρει μύγα μέσα σε ένα τέτοιο σαμπουάν», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας ακόμη πρόσθεσε «Πως ευτυχώς και εγώ το πήρα το μάθημα μου και δεν το ξανακάνω αυτό. Την ώρα που ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα σαμπουάν του ξενοδοχείου, η μυρωδιά του έδειχνε πως είχε μέσα βαφή. Είχε όρεξη για αστεία ο προηγούμενος φιλοξενούμενος. Ευτυχώς δεν βιάστηκα και το συνειδητοποίησα νωρίς», πρόσθεσε.

Επομένως η καλύτερη επιλογή που έχουμε να κάνουμε, είναι είτε το να φέρνουμε τα δικά μας προϊόντα σε μίνι συσκευασίες, ή μόνο να χρησιμοποιούμε κλειστά και ασφαλισμένα δοχεία.