UPDATE

Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν τα πιο βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2023

Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν τα πιο βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο
Είτε το περίμενες, είτε όχι -τα αεροπλάνα είναι από τα πιο βρώμικα μεταφορικά μέσα

Αν σκεφτείς πως μόνο αυτή τη περίοδο του χρόνου ταξιδεύουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, δεν είναι δύσκολο να φανταστείς πόσο βρώμικα μπορούν να γίνουν τα αεροπλάνα. Αεροσυνοδοί μίλησαν πρόσφατα στη New York Post σχετικά με τα πέντε πιο βρώμικα μέρη σε ένα αεροπλάνο, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορέσουν να αποφύγουν εστίες μικροβίων, ή να απολυμάνουν με ένα σπρέι πριν από κάποια μεγάλη πτήση τους.

  • Δίσκος του καθίσματος

Το αναδιπλούμενο δισκάκι μπροστά από το κάθισμά σας χρησιμοποιείται συχνά στα αεροπλάνα για φαγητό και, όπως εξήγησε μια αεροσυνοδός, ορισμένοι γονείς έχουν το θράσος να αλλάζουν τις πάνες των παιδιών τους πάνω από το τραπέζι.
Τα τραπέζια των δίσκων όντως σκουπίζονται, αλλά δεν θα ήταν κακό να καθαρίσετε το δικό σας μόνοι σας πριν φάτε ή ακουμπήσετε το κεφάλι σας πάνω του για έναν υπνάκο.

  • Ο χώρος αποσκευών

Ό,τι ανεβαίνει πρέπει να λερωθεί, σύμφωνα με την αεροσυνοδό και ταξιδιωτική blogger Josephine Remo. Είπε ότι τα ράφια αποσκευών πάνω από τα κεφάλια μας «σπάνια καθαρίζονται» ενώ ταυτόχρονα «αγγίζονται από πολλούς ανθρώπους».
Συνέστησε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ένα πανί ή να σκουπίζουν την επιφάνεια του θαλαμίσκου πριν τον ανοίξουν και να καθαρίζουν επίσης τα χέρια τους μετά.

  • Οδηγίες ασφαλείας

«Το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο είναι η κάρτα οδηγιών ασφαλείας στην τσέπη του καθίσματος» είπε η Remo. Οι επιβάτες όχι μόνο πρέπει να σκουπίσουν τις κάρτες και να απολυμάνουν τα χέρια τους πριν τις διαβάσουν, αλλά μπορούν επίσης να τις καθαρίσουν για τον επόμενο πριν τις βάλουν στη θέση τους.

  • Καλύμματα καθισμάτων

Κάθε επιβάτης στο αεροπλάνο πρέπει να κάθεται αρκετές ώρες κάθε φορά. Παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν, να κάνουν εμετό στο κάθισμα ή ακόμη και να έχουν κάποιο «εκρηκτικό» ατύχημα, τα καλύμματα των καθισμάτων δεν απολυμαίνονται πάντα.

«Δεν αναφέρεται κάθε συμβάν, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστέρηση στην πτήση». Εάν θέλετε να καθίσετε χωρίς έγνοιες, σε ένα βρώμικο κάθισμα, ορισμένοι λιανοπωλητές πωλούν καλύμματα καθισμάτων επαναχρησιμοποιήσιμων και μιας χρήσης.

  • Πόρτες μπάνιου

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μπάνιο είναι μια εστία βακτηρίων και ενώ το εσωτερικό των αποχωρητηρίων του αεροπλάνου καθαρίζεται, οι λαβές των θυρών απολυμαίνονται λιγότερο συχνά. «Οι τουαλέτες καθαρίζονται τακτικά, αλλά οι κλειδαριές και τα χερούλια των θυρών όχι τόσο», ανέφερε η αεροσυνοδός.

Με πληροφορίες από Reader.gr