UPDATE

Tesla: Μηχανικός δέχτηκε αναπάντεχα επίθεση από αυτοματοποιημένο ρομπότ


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2023

Tesla: Μηχανικός δέχτηκε αναπάντεχα επίθεση από αυτοματοποιημένο ρομπότ
Ένα πρωτοφανές και ανησυχητικό συμβάν εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε εργοστάσιο της Τesla Τέξας

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα. Πριν από λίγες ημέρες, ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στα εργοστάσια της Tesla, με έδρα το Όστιν του Τέξας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον τραυματισμό μηχανικού από αυτοματοποιημένο ρομπότ. Σύμφωνα με τις περιγραφές, την ώρα που ο μηχανικός προγραμμάτιζε το ρομπότ για την επόμενη ημέρα, εκείνο κυριολεκτικά του επιτέθηκε.

Το ρεπορτάζ φέρνει στο φως η Daily Mail, η οποία επικαλείται πως δυο συνάδελφοι του άτυχου μηχανικού έμειναν εμβρόντητοι μπροστά στο θέαμα του ρομπότ που άρχισε να επιτίθεται στον μηχανικό της Tesla. Το εν λόγω ρομπότ συναρμολόγησης είχε σχεδιαστεί να αρπάζει και να μεταφέρει εξαρτήματα αυτοκινήτων και την ώρα που ο άτυχος μηχανικός το προγραμμάτιζε, το ρομπότ τον έριξε κάτω και τον καθήλωσε, βυθίζοντας μετά τα μεταλλικά του άκρα στην πλάτη και τα χέρια του εργαζομένου. Τον τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που του προκάλεσε μια "ανοιχτή πληγή", αφήνοντας ίχνη αίματος στο πάτωμα.

Jenny.Gr


Τελικά, ο μηχανικός μπόρεσε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του ρομπότ καθώς ένας συνάδελφός του πάτησε το κουμπί "stop" για τέτοιες έκτακτες ανάγκες. Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους το Gigafactory της Tesla στο Τέξας ισχυρίζεται ότι συνομίλησε με εργαζομένους και συμπέρανε ότι ο πραγματικός αριθμός των τραυματισμών από τέτοια μηχανικά λάθη δεν αναφέρεται.

Πρόκειται για ένα συμβάν το οποίο υπενθυμίζει πως τα αυτοματοποιημένα ρομπότ θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ευρέως σε χώρους εργασίας δίπλα σε ανθρώπους και όχι απομονωμένα.