UPDATE

5 ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη για το ιδανικό couple trip


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2024

5 ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη για το ιδανικό couple trip
Unsplash/ Luca Bravo
Γωνιές στην Ευρώπη που θα απολαύσεις ένα ιδιαίτερο couple trip 

Ο ρομαντισμός μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους για κάθε άνθρωπο. Μια βόλτα σε έναν πλακόστρωτο δρόμο, μερικές ώρες σε μια gallery, ένα ποτήρι κρασί και νόστιμο φαγητό ή ένα δωμάτιο με θέα στο ηλιοβασίλεμα, είναι μερικές από τις πινελιές που συνθέτουν μια ρομαντική εμπειρία.

Ό,τι κι αν ψάχνεις, μερικά από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου προσφέρονται για το ιδανικό couple trip. Ακόμα και για μια μικρή απόδραση, απλώς για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αυτοί οι προορισμοί είναι μερικοί από τους πιο ρομαντικούς στην Ευρώπη.

Προβηγκία, Γαλλία

Ο διαχρονικός ρομαντισμός της Προβηγκίας είναι αδιαμφισβήτητος. Μεσαιωνικά χωριουδάκια, ελαιώνες και ηλιοτρόπια, μωβ λιβάδια λεβάντας και βουκολικά τοπία, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για το ιδανικό couple trip. Εάν λατρεύεις τον ήλιο, το ηλιοβασίλεμα, το ωραίο κρασί και τον πολιτισμό, τότε αυτός είναι ο προορισμός σου. Εξάλλου, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η Προβηγκία έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες όπως τον Πικάσο και τον Βίνσεντ βαν Γκογκ. Μερικές από τις στάσεις που χρειάζεται να κάνεις, είναι στο Παλάτι των Παπών της Αβινιόν, ένα φρούριο που χρονολογείται από το Μεσαίωνα, μια βόλτα στην Chapelle du Rosaire de Vence, αλλά και στο Εθνικό Πάρκο Μερκαντούρ.

Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι ο απόλυτος προορισμός εάν είσαι λάτρης της περιπέτειας. Ωστόσο, σε αυτό το μέρος θα βιώσεις και έντονες ρομαντικές στιγμές, αφού τα αρχέγονα τοπία της θα σου προκαλέσουν δέος. Αρχικά, η πιθανότητα να δεις το ασύλληπτο Βόρειο Σέλας να «χορεύει» στον ουρανό, να απολαύσεις τους πιο όμορφους καταρράκτες και τα πιο μαγευτικά φυσικά τοπία, συνθέτουν μια άκρως ρομαντική περιπέτεια. Ιδανικό, είναι να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο και πραγματικά θα απολαύσεις ένα ταξίδι ζωής.

Βενετία, Ιταλία

Μιλάμε για μερικές από τις ρομαντικές περιοχές της Ευρώπης, οπότε η Βενετία έχει την τιμητική της. Αυτή η πόλη έχει την ικανότητα να σαγηνεύει κάθε επισκέπτη της - είτε μιλάμε για τον πολιτισμό, για τη γαστρονομία ή για τα μαγευτικά της κανάλια. Το ιδανικό είναι να μην την επισκεφτείς το καλοκαίρι, όταν τα πλήθη κλέβουν μεγάλο μέρος του ρομαντισμού της, και διοργάνωσε το ταξίδι σου την άνοιξη ή τον χειμώνα, όταν η πόλη γίνεται μεθυστικά ήσυχη.

Πράγα, Τσεχία

Ναι, η Πράγα είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός, αλλά η ομορφιά της συνθέτει ένα ρομαντικό τοπίο, όλο τον χρόνο. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι της, οι ιδιαίτερες εκκλησίες της, οι γέφυρες, τα γοτθικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ κτήρια, είναι σίγουρα μερικοί λόγοι που θα σε πείσουν να την επισκεφτείς. Εκεί, θα έρθεις σε επαφή και με φρέσκες ιδέες και μια εξελισσόμενη γαστρονομία. Το Αστρονομικό Ρολόι, η πλατεία Wenceslas, η γέφυρα του Καρόλου, είναι μερικές προτάσεις που μπορείς να ακολουθήσεις στην όμορφη Πράγα.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη είναι ένας μικρός παράδεισος. Η κομψή γοητεία των δρόμων της, η φλογερότητα των ανθρώπων της, ο πλούσιος πολιτισμός της, κάνουν την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας να είναι πραγματικά ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Ισπανίας – και της Ευρώπης. Και ναι, ιδανική και για couple trip. Η Σεβίλλη είναι μια πόλη που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα, μουσική, χορό και κάθε μορφή τέχνης. Μια βόλτα στην Plaza de España, στο ανάκτορο Real Alcázar, το Μουσείο Focus Abengoa Foundation, στα πολύχρωμα στενά της και στα «κρυφά» μαγαζάκια της, θα σε ανταμείψουν