UPDATE

Οι 30 καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ζουν γυναίκες


JTeam

21 Απριλίου 2024

Οι 30 καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ζουν γυναίκες
Freepik
Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε αυτή τη λίστα

Όλες οι χώρες στον πλανήτη έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία για να ζει κάποιος, που μόνο ένας ντόπιος τα γνωρίζει. Από τη μία μπορεί να γευτεί τις ομορφιές της, ενώ από την άλλη πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητά του. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ceoworld αποκάλυψε ποιες είναι οι 30 καλύτερες χώρες για να ζει μια γυναίκα το 2024.

Η επιλογή προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα σχετικά με τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την κοινωνική ένταξη των γυναικών. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, καμία χώρα σε αυτόν τον πλανήτη δεν αποτελεί ένα απολύτως ασφαλές μέρος για να ζήσει ευτυχισμένα και να εξελιχθεί μια γυναίκα, όμως σε κάποιες οι συνθήκες που επικρατούν είναι καλύτερες.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης αξιολογήθηκαν 156 χώρες με εννέα διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η ισότητα των φύλων, το ποσοστό των νομοθετικών εδρών που κατέχουν οι γυναίκες, το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των γυναικών ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ περπατούν μόνες τη νύχτα, η ισότητα εισοδήματος, το ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενδυνάμωση των γυναικών, το μέσο μορφωτικό επίπεδο των γυναικών, το ποσοστό των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω που ασχολούνται με αμειβόμενη εργασία και το επίπεδο ένταξης των γυναικών στην κοινωνία.

«Υπάρχει ένα διάχυτο μοτίβο διακρίσεων και βίας κατά των γυναικών, αν και η έκταση και η σοβαρότητα ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Οι περιφερειακοί, φυλετικοί και κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες είναι καθοριστικοί παράγοντες της αντικειμενοποίησης των γυναικών και της ισότητας των φύλων», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Στην πρώτη πεντάδα αυτής της λίστας βρίσκονται η Ολλανδία - που στέκεται στην κορυφή - η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Καναδάς, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία. Όσον αφορά στην Ελλάδα, βρίσκεται στην 28η θέση.

Η λίστα με τις top 30 χώρες για να ζουν γυναίκες

1.Ολλανδία
2.Νορβηγία
3.Σουηδία
4.Δανία
5.Φινλανδία
6.Καναδάς
7.Ελβετία
8.Νέα Ζηλανδία
9.Γαλλία
10.Γερμανία
11.Λουξεμβούργο
12.Αυστρία
13.Ιταλία
14.Ισπανία
15.Ιαπωνία
16.Αυστραλία
17.Ηνωμένο Βασίλειο
18.Πορτογαλία
19.Σιγκαπούρη
20.ΗΠΑ
21.Ιρλανδία
22.Βέλγιο
23.Ισλανδία
24.Πολωνία
25.Μονακό
26.Σαν Μαρίνο
27.Λίχτενσταϊν
28.Ελλάδα
29.Ισραήλ
20.Ανδόρα

Αφού διάβασες για τις καλύτερες χώρες για να ζουν γυναίκες, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

TAGS