UPDATE CITY BLOGGING

Sushi lovers! 3 bar-restaurants που μπορείτε να το απολαύσετε


5 Ιουνίου 2014

08_7905_suba_20140304-Copy.jpg

Από τη Δήμητρα Τζαρέλα

Για να μην χρειαστεί να ψάξετε που θα βρείτε νόστιμο και αυθεντικό sushi. 1. Το πρώτο μέρος ακόυει στο όνομα Suba! suba

Στη γωνία Σκουφά και Σίνα, ένα hot στέκι ιαπωνικής κουζίνας προστέθηκε στο Κολωνάκι. Το «Suba», όνομα-σύντμηση του sushi bar είναι ένας ενδιαφέρουσας βιομηχανικής διακόσμησης χώρος σε γκρι, μπαμπού και μαύρους τόνους που δημιουργεί οικείες γωνιές με μία cozy διάθεση. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, χωράει αρκετές επιλογές σούσι και ζεστής ιαπωνικής κουζίνας, χωρίς να ξεχνάει τα δροσερά κοκτέιλ. Με ώρες λειτουργίας από το πρωί ως το βράδυ σας επιτρέπει να απολαύσετε νόστιμο σούσι κάνοντας ένα διάλειμμα από το γραφείο -αν βρίσκεται στο κέντρο- ή από το shopping ή για να απολαύσετε το βραδινό κρασί σας στα παρεΐστικα τραπέζια του στο δρόμο στη Σκουφά.

1 2

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα δροσερά cocktails του μαγαζιού!

More info: Σκουφά 56 και Σίνα, Κολωνάκι, Tηλ: 2103388211

2. Ανεβαίνουμε βόρεια στο Rakkan στην Κηφισιά! rakkan

Rakkan, δηλαδή "ιαπωνικός ναός"! Η ιαπωνική fusion κουζίνα συναντά το design στην καλύτερη εκδοχή του σε ένα minimal χώρο όπου επικρατεί το ξύλο, τα σκούρα χρώματα, ο ατμοσφαιρικός χαμηλός φωτισμός και μία εντυπωσιακή κατασκευή με μικρούς ξύλινους κύβους σε σχήμα γεωμετρικής σπηλιάς. Ο περίφημος σεφ Joe Kurauchi με βιογραφικό από τα Morimoto της Νέας Υόρκης, El Bulli και The Fat Duck έχει αναλάβει την κουζίνα με αποτέλεσμα 100% γευστικές δημιουργίες κι ένα από τα καλύτερα sushi της πόλης. Εδώ θα δοκιμάσετε υψηλής ποιότητας, παραδοσιακά γιαπωνέζικα πιάτα με τις σπεσιαλιτέ του σεφ να είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις. Τα ευφάνταστα cocktails με τη μουσική να δυναμώνει μετά τις 23.00 ολοκληρώνουν το σκηνικό.

1

Οι προτάσεις του chef Joe Kurauchi είναι εξαιρετικά νόστιμες μία προς μία!

2

Για τους λάτρεις των γλυκών απολαύσεων, αξίζει να δοκιμάσετε την καραμελωμένη σφολιάτα με ελαφριά γκανάζ λευκής σοκολάτας με μασκαρπόνε και compote από κόκκινα φρούτα του δάσους.

More info: Λεωφ. Κηφισίας 238-240 (εμπ. κέντρο Μελά), Κηφισιά, Τηλ: 2108087941

3. Κατεβαίνουμε θάλασσα στο Matsuhisa στον Αστέρα Βουλιαγμένης

1

Το κοσμοπολίτικο εστιατόριο από τον παγκοσμίου φήμης Nobuyuki Matsuhisa, γνωστό ως Nobu, έχει εδραιωθεί στην Αθήνα από το 2007 με μία υπέροχη θέα στο Σαρωνικό κόλπο. Ο πιο γνωστός γιαπωνέζος chef και ένας από τους κορυφαίους του κόσµου σε συνεργασία µε τον Αστέρα Βουλιαγµένης, δηµιούργησε ένα από τα hip Matsuhisa εστιατόριά του σε ένα ροµαντικό µπαλκόνι με θέα σε ένα από τα οµορφότερα τοπία της Μεσογείου. Εξαιρετικής φινέτσας η κουζίνα σε ένα δημιουργικό πάντρεμα της ιαπωνικής με περουβιανά και ευρωπαϊκά στοιχεία, πολύ δυνατό το sushi και ξεχωριστά cocktails µε την υπογραφή Nobu. Το Matsuhisa γίνεται ο ιδανικός προορισµός για τους λάτρεις του sushi συνδυάζοντας την ιαπωνική παράδοση, το στιλ, τη μοντέρνα αισθητική και την απαράµιλλη ποιότητα.

2 3

Try it: Τα εμπνευσμένα cocktails!

More info: Ξενοδοχείο «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τηλ: 2108960510

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.