UPDATE CITY BLOGGING

#EcstaSEA menu στο Rakkan: Μια γευστική εμπειρία...έκστασης!


22 Μαΐου 2015

263.jpg

Κάπως έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη χθεσινοβραδινή "περιπέτεια" γεύσης στο fusion Ιαπωνικό εστιατόριο Rakkan στην Κηφισιά επιβεβαιώνοντας πλήρως τα καλά λόγια που έχω ακούσει εδώ και δύο εβδομάδες "κυκλοφορίας" του EcstaSEA menu. Οι βραβευμένοι chef Naruse Fumiaki (Rakkan Bar Restaurant) και Λευτέρης Λαζάρου (VAROULKO Seaside) ενώνουν τις «δυνάμεις» τους, παντρεύουν τη δημιουργικότητα με την παράδοση και υπογράφουν ένα fixed menu το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες «θαλασσινές» συνταγές από την Ασία, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Ένα ειδικά διαμορφωμένο menu 7 πεντανόστιμων πιάτων, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε και στα 2 εστιατόρια (Rakkan Bar Restaurant & VAROULKO Seaside) κάθε Πέμπτη βράδυ του Μαΐου. Πρωτότυπο, έξυπνο και πρακτικό να προσθέσω -άμα είστε βόρειοι ή νότιοι λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων- ! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Πρώτο πιάτο RAKKAN Fresh Seafood Salad Carpaccio λαβράκι Ανάμικτη πράσινη σαλάτα με φύκια, καλαμάρι, σολομό και λαυράκι.

1

Carpaccio λαβράκι μαριναρισμένο σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

2

Δεύτερο πιάτο

King Crab Tartar Ψητή σουπιά Βασιλικό καβούρι με tobiko, truffle yuzu sauce και avocado, mango και κανταΐφι.

3

Ψητή σουπιά με λάδι κύμινου

4

Κυρίως Πιάτο Black Cod με πουρέ πατάτας και σάλτσα σαμπάνιας με μίσο.

5

6

Dani is here με το πιο γευστικό πιάτο! 

Χριστόψαρο με τσορίθο & ταμπουλέ κουνουπίδι

7

Επιδόρπιο

Namelaka: Τραγανή γκοφρέτα πραλίνας σε crème σοκολάτας γάλακτος με ζελέ από passion fruit και πέρλες σοκολάτα. Η' 

Κύβος λεμονιού με sorbet lychee και ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα. 

9

Τώρα αναμφισβήτητα θα καταλάβατε το λόγο που το παραπάνω μενού έχει το όνομα EcstaSEA! Και ναι σωστά, δεν λέγεται μόνο επειδή βασίζεται στα θαλασσινά -οι λάτρεις τους θα το εκτιμήσετε ακόμη περισσότερο- αλλά επειδή είναι απόλυτα γευστικό-εκστασιακά νόστιμο θα έλεγα-! #JTip 1: Το dish με black cod κερδίζει χωρίς συναγωνισμό τον ουρανίσκο σου! Και για τους γλυκατζήδες, το σοκολατένιο Namelaka μπορεί να σου χαρίσει την πιο γευστική γλύκα! #JTip 2: Βιαστείτε για κράτηση γιατί θα υπάρχει διαθέσιμο και στα δύο εστιατόρια για ακόμη μια μόνο βδομάδα μέχρι 28/5. #JTip 3: Φροντίστε να μην φάτε τίποτα την υπόλοιπη μέρα για να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε και τα 7 πιάτα! #JTip 4: Η εξυπηρέτηση κι η ευγένεια στο service ήταν ακόμη ένα μεγάλο πλεονέκτημα -να τα λέμε κι αυτά-! Ο Ντάνι εβαλε τα δυνατα του! #JTip 5: Η τιμή είναι με 58,00€/ άτομο. και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του!