UPDATE CITY BLOGGING

Το κρυμμένο μυστικό της Αθήνας για το πιο δροσερό break


MMEINTANI

27 Ιουνίου 2018

mg-6758.jpg

Και αν με ρωτάτε, μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω το πιο κατάλληλο spot για να το καταφέρετε, χωρίς να χρειαστεί να πάτε μακριά. Ειδικά αν είστε λάτρεις των Βορείων Προαστείων όπως εγώ, λογικά θα το γνωρίζετε ήδη.

Το The Mandarin στην Πολιτεία, ένας all day πολυχώρος στο πιο δροσερό σημείο μέσα στο πράσινο είναι ίσως το πιο κατάλληλο μέρος για να αποφορτιστεί κανείς, να απολαύσει τον καφέ του, να δοκιμάσει ιδιαίτερες γεύσεις και να νιώσει πραγματικά σα να βρίσκεται σε διακοπές.

Pinky Blinky - Vodka, yogurt, fresh lime juice, simple syrup, vanilla syrup, strawberry puree

«Στόχος του The Mandarin είναι να γίνει ένας all day προορισμός, όπου το πρωί θα μπορείς να πιεις καφέ, να φας ένα σάντουιτς με σπιτικά υλικά ή μια ελαφριά σαλάτα, να συνεχίσεις με ένα lunch ή να απολαύσεις πιο αργά το cocktail σου».

Mastiha Lovers - Mastiha, fresh lemon juice, simple syrup, basil, pink grapefruit soda

Αυτά ήταν τα λόγια της Βιβής Πολυκανδριώτη η οποία μας υποδέχτηκε στον εντυπωσιακό χώρο του The Mandarin, λίγο πριν κατευθυνθούμε στον εξωτερικό χώρο για να απολαύσουμε ένα δροσερό απεριτίφ από τα χέρια του έμπειρου bar tender – ακόμα σκέφτομαι το Mastiha Lovers που δοκίμασα, με μαστίχα, φρέσκο χυμό λεμονιού, σιρόπι, βασιλικό και pink grapefruit soda.

Emiliana - Vodka, passion fruit liquer, passion fruit puree, pink grapefruit, fresh lime juice, orget syrup, vanilla syrup, elderflower syrup, pink grapefruit soda

Η συνέχεια δόθηκε με ένα ελαφρύ γεύμα όπου αποφασίσαμε με την παρέα μου να δοκιμάσουμε ορισμένες από τις πολλά υποσχόμενες γεύσεις του ανανεωμένου μενού, γεγονός που μας «δικαίωσε» με το που «προσγειώθηκαν» μπροστά μας μερικά από τα πιο όμορφα πιάτα που είχα δει ποτέ να μου σερβίρονται – και τόσο value for money που μας έκαναν ακόμα καλύτερη εντύπωση. Ήταν σα να βρίσκομαι στο πρώτο ραντεβού, αν θέλετε να το περιγράψω κάπως πιο γλαφυρά.

Όπως έμαθα αργότερα, το μενού έχουν επιμεληθεί δύο καταξιωμένοι σεφ, ο Κώστας Χρόνης και ο Γιάννης Παπαγιάννης, με τους οποίος μάλιστα είχα την ευκαιρία να συζητήσω, ολοκληρώνοντας το φαγητό μου, κάνοντας έτσι ένα μικρό sneak into στην δουλειά τους.

«Πρόκειται για μια κουζίνα που θα την χαρακτήριζα μεσογειακή, με πολλά ελληνικά προϊόντα αλλά και διάφορες μοντέρνες τεχνικές που υπάρχουν μέσα στο μενού, όπως για παράδειγμα το κενό αέρος» μου εξηγεί ο Κώστας Χρόνης. «Κάναμε κατά κύριο λόγο έναν πιο θαλασσινό κατάλογο – το καλαμάρι μας είναι το πιάτο που θα έλεγα ότι έχει την περισσότερη απήχηση, όπως και η summer salad με το καρπούζι, τη ρόκα και τη φέτα. Το μενού βέβαια περιλαμβάνει και κρέας, το οποίο είναι ένα εξίσου δυνατό κομμάτι.

«Όλα τα υλικά και οι σάλτσες μας είναι φρέσκα, ό,τι μαγειρεύουμε είναι homemade, της ώρας. Τίποτα δεν είναι «έτοιμο». Διαθέτουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες και σε αυτό παίζουν μεγάλο ρόλο οι υπεύθυνοι του The Mandarin, οι οποίοι μας παροτρύνουν να αξιοποιούμε τις πρώτες ύλες για τα πιάτα μας – ό,τι ακριβώς θέλει να κάνει δηλαδή κάθε σωστός σεφ».

Τη σκυτάλη στη συζήτηση πήρε ο Γιάννης Παπαγιάννης, ακόμη ένας έμπειρος σεφ με προϋπηρεσία μάλιστα στο εξωτερικό. «Στα 22 μου αποφάσισα ότι θέλω να φύγω προκειμένου να δω κάτι διαφορετικό σχετικά με την κουζίνα αλλά και με τη ζωή του μάγειρα, γενικά. Έτσι, αποφάσισα να φύγω για το Λονδίνο όπου παρέμεινα μέχρι τα 25 μου. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια απέκτησα μια ικανοποιητική προϋπηρεσία σε καλά μαγαζιά όπως το Petrus του Gordon Ramsay και το Barbecoa του Jamie Oliver, ενώ εργάστηκα και σε ένα αεροδρόμιο για λογαριασμό μεγάλης αεροπορικής εταιρίας. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες εμπνεύστηκα από κάποια υλικά που σίγουρα δεν τα δουλεύουνε παντού και τα συνδύασα με τον συνάδελφό μου, Κώστα Χρόνη, για να δημιουργήσουμε πιάτα με διαφορετική γεύση και με έντονα καλοκαιρινό ύφος, μιας και το μενού μας είναι πλέον καλοκαιρινό».

Είναι περιττό να σας πω ότι ενώ έφτασα μεσημέρι για ένα γρήγορο drink μετά το γραφείο, τελικά έμεινα μέχρι που άρχισε να σουρουπώνει - δοκιμάστε να καθίσετε στην αυλή με τον ξύλινο πάγκο και τα κομψά κεράκια που δημιουργούν την πιο minimal chic ατμόσφαιρα. Θα με θυμηθείτε!

Φεύγοντας, η Βιβή Πολυκανδριώτη φρόντισε να με ενημερώσει για κάτι που ομολογώ ότι δεν γνώριζα, μιας και δεν ανήκω στο συγκεκριμένο target group, αλλά μου ακούστηκε ιδανικό για οποιαδήποτε οικογένεια θέλει να ξεφύγει λίγο από τη ρουτίνα χωρίς να ανησυχεί για το πού θα αφήσει τα παιδιά. Τα Σαββατοκύριακα λοιπόν μπορείτε να οργανώσετε εκεί την... εξόρμησή σας, μιας και στον χώρο υπάρχει ένα υπέροχο τραμπολίνο και μια κούνια που θα κρατήσει τα μικρά σας απασχολημένα ενώ θα μπορείτε να τα προσέχετε από μακριά, ενώ τα activities και οι παιδικές δραστηριότητες που διοργανώνονται στον χώρο θα τα κάνουν να περάσουν αξέχαστα.

Όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παγωτό χωνάκι δωρεάν τα Σαββατοκύριακα, ενώ με κάθε γεύμα ενηλίκου, παρέχεται στο παιδί ένα δωρεάν γεύμα από το παιδικό μας μενού του The Mandarin - οι δύο ευγενικοί σεφ μας ενημέρωσαν πως έχουν δημιουργήσει ειδικά boxes για τους μικρούς επισκέπτες, ώστε η διαδικασία φαγητού τους να γίνεται ακόμα πιο πρακτική και fun!

Αν λοιπόν ψάχνετε μια όαση που θα απευθύνεται σε κάθε ηλικία, θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο ότι βρίσκεστε στην πόλη, το The Mandarin είναι η πιο ιδανική επιλογή, με την κουζίνα να παραμένει κάθε μέρα ανοιχτή μέχρι τη 1:00 το βράδυ και τον χώρο να περιμένει να σας φιλοξενήσει όλο το καλοκαίρι, ακόμα και τον Αύγουστο, μιας και δεν κλείνει ποτέ. Απολαύστε ελεύθερα λοιπόν και... ίσως μας δείτε και εμάς κάπου εκεί!

http://themandarin.gr/

Facebook: The Mandarin Politeia