UPDATE CITY BLOGGING

Τα θερινά που αγαπήσαμε: Ντυθήκαμε ατμοσφαιρικά και είδαμε τις ταινίες του καλοκαιριού στα πιο όμορφα θερινά της πόλης


The Jennettes

20 Ιουλίου 2018

_mg_2007.jpg

Ας συμφωνήσουμε πως το θερινό σινεμά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα του καλοκαιριού. Και θα σας αναλύσω αμέσως το γιατί. Αρχικά, τίποτα δε συγκρίνεται με την καλοκαιρινή βραδινή δροσιά (ναι, ούτε το air condition στους 24 oC), όταν μάλιστα συμπληρώνεται κι από μυρωδιά νυχτολούλουδου, γιασεμιού ή φρεσκοψημένου ποπ κορν. Δεύτερον, αλλιώς είναι να πίνεις την παγωμένη μπίρα σου στην καρέκλα σκηνοθέτη, με συντροφιά τα αστέρια κι αλλιώς μέσα στην κλειστή αίθουσα του κινηματογράφου. Τέλος, όλες οι ταινίες μοιάζουν λίγο πιο απολαυστικές στο θερινό, αφού η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα πιο χαλαρωτική -είναι σαν να συνδυάζεις έξοδο για μπίρα και ταινία, σε ένα βράδυ. Τι καλύτερο από αυτό;

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, έχετε παρατηρήσει ποτέ το πόσο σας επηρεάζουν έμμεσα οι ταινίες που πρόκειται να δείτε στον κινηματογράφο σε σχέση με το ντύσιμό σας; Γιατί εμάς σίγουρα. Για παράδειγμα, αν έχουμε σκοπό να δούμε μία ταινία εποχής, θα ακολουθήσουμε ένα πιο προσεγμένο look με τα κατάλληλα αξεσουάρ, ή αν η ταινία είναι δράσης, τότε κάτι πιο casual για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ίσως κάποιοι διαλέγουν τα outfits τους πιο συνειδητά σε σχέση με το έργο που θα δουν, κάποιοι άλλοι το κάνουν υποσυνείδητα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως συμβαίνει!

Εμείς εδώ στο jenny.gr, αποφασίσαμε να κάνουμε μία εκτενή έρευνα στους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας και στις ταινίες που παίζονται φέτος το καλοκαίρι, φορώντας τα αντίστοιχα outfits -φυσικά!- για κάθε ταινία, πίνοντας κρύα μπίρα Fischer και τρώγοντας ποπ κορν. Παρακάτω οι κινηματογραφικές επιλογές μας για το καλοκαίρι 2018:

Η Αφροδίτη στο 10 Ύποπτοι για Φόνο στο Cine Paris στη Πλάκα

Ξεκίνησα με το Cine Paris στη Πλάκα (ίσως ο πιο γνωστός θερινός κινηματογράφος στην Αθήνα) και τη ταινία 10 Ύποπτοι για Φόνο, την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι «Αράχνες στη Σοφίτα». Μόλις άρχισε να νυχτώνει, είχα ήδη βολευτεί στη καρέκλα μου, είχα ρίξει την παγωμένη μου μπίρα Fischer στο ποτήρι και περίμενα την φίλη μου να φέρει τα ποπ κορν. Η ταινία πραγματεύεται την ύποπτη δολοφονία ενός Έλληνα κροίσου, του Αριστείδη Λεωνίδη, στα τέλη των 50s. Η εγγονή του, Σοφία, προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ ονόματι Τσαρλς Χέιγουορντ για να διαλευκάνει το ζήτημα. Τρεις γενιές Λεωνίδη, 10 διαφορετικοί ύποπτοι και εξαιρετικό φινάλε. Μιας που η ταινία είναι εποχής, διαλέξα ένα μαντήλι φορεμένο ως τουρμπάνι και μακρύ, καλοκαιρινό φόρεμα.

Η Τζουλιάννα Καρνέζη στον Πρόεδρο στο Άριαν στη Γλυφάδα

Η αλήθεια είναι πως όταν μου είπαμε με τα κορίτσια στο jenny να βρούμε το κατάλληλο ρούχο ανάλογα με την ταινία που θα βλέπαμε, μου φάνηκε περίεργο, πολύ περίεργο. Καθώς, όμως, περνούσαν οι ώρες και επεξεργαζόμουν αυτό το εγχείρημα στο μυαλό μου, κατάλαβα πως τις περισσότερες φορές υποσυνείδητα πράγματι φοράω τα αντίστοιχα outfits για κάθε ταινία που βλέπω. Έτσι, λοιπόν, όταν πήγα να δω την αργεντίνικη ταινία Ο Πρόεδρος -ένα ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ πάνω στη διαχείριση της εξουσίας- αποφάσισα να κάνω τη διαφορά και να φορέσω χαρούμενο και φλοράλ. Και αυτό γιατί κάθε φορά που σκέφτομαι τη γενέτειρα του τάνγκο, μόνο όμορφες εικόνες μου έρχονται στο μυαλό, οπότε θεώρησα κατάλληλο να εκφράσω τα συναισθήματα αυτά και στο στιλιστικό κομμάτι. Έφτασα στο Αριαν στη Γλυφάδα αρκετά νωρίτερα από την ταινία, οπότε πήρα την αγαπημένη μου Pilsener, τη Fischer και κάθισα στα αναπαυτικά καθίσματα.

Η Στεφανία στο H Συμμορία των 8 στο Cine Αμαρυλλίς στην Αγία Παρασκευή

Η Συμμορία των 8 είναι η ταινία που ανυπομονούσα να κυκλοφορήσει από τη στιγμή που έμαθα ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Πρωταγωνιστούν αποκλειστικά γυναίκες - ανάμεσά τους και η Rihanna - οι οποίες καλούνται να πραγματοποιήσουν μία τεράστια ληστεία, στο Met Gala της Νέας Υόρκης. Όταν σκεφτόμουν τί θα βάλω, είδα το πόστερ του έργου και, φυσικά, κατέληξα σε ένα total black ντύσιμο -κάτι που προτιμώ σε σταθερή βάση- αφού χρειαζόμουν κάτι κομψό και συγχρόνως άνετο. Να σημειώσω κάπου εδώ, πως η παρουσία της Rihanna στη συγκεκριμένη ταινία ήταν με διαφορά το highlight της βραδιάς μου, σε συνδυασμό με τη μπίρα Fischer και τα nachos που πήρα από το μπαρ! Ευτυχώς, η δροσιά και η πλούσια γεύση της Fischer κατάφεραν να με σώσουν από τον καύσωνα της μέρας και να μου δώσουν την ευκαιρία να απολαύσω τη ταινία όπως έπρεπε.

Η Αφροδίτη στο Η Μέρα της Επιστροφής Μου στο Cine Φιλοθέη

Με το που έφτασα στο Cine Φιλοθέη, κατευθύνθηκα αμέσως προς το μπαρ, αφού χρειαζόμουν προτού κάτσω, να εξοπλιστώ με μία κρύα μπίρα Fischer (είχα μεγάλη μέρα). Μετά την πρώτη γουλιά, γύρισα ξανά για να πάρω και τα ποπ κορν. Η Μέρα της Επιστροφής Μου είναι μία ιστορία επιβίωσης βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται το 1968. Ένας ερασιτέχνης ιστιοπλόος λαμβάνει μέρος σε έναν αγώνα με σκοπό να γίνει ο πρώτος στην ιστορία που γύρισε την υφήλιο μόνος του σε ιστιοπλοϊκό χωρίς καμία στάση. Όπως καταλαβαίνετε, η περίπτωση εδώ απαιτούσε ολόλευκο ντύσιμο, για προφανείς λόγους. Επίσης, μέχρι το φινάλε της ταινίας θα έχετε αναζητήσει ήδη δεύτερη (ή τρίτη) μπίρα Fischer, έχω να σας πω, αφού λίγο η θάλασσα, λίγο τα ιστιοπλοϊκά, θα θέλετε να δροσιστείτε με τον πιο premium τρόπο.

Η Τζουλιάννα Καρνέζη στην Απαγωγή στο Cine Φλοισβος

Η Πατρίτσια ντε Λούκας, κορυφαία δικηγόρος, θα δει τη ζωή της να μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν ο γιος της Βίκτορ εξαφανίζεται από το σχολείο, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του. Λίγες ώρες αργότερα, το παιδί επιστρέφει, με μώλωπες και καταιδρωμένος, ισχυρίζοντας πως ένας άντρας τον απήγαγε, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Έτσι ξεκινάει Η Απαγωγή (Secuestro), η ταινία που παρακολούθησα στο Cine Φλοίσβος η οποία με κράτησε σε αγωνία μέχρι τους τίτλους τέλους. Όπως καταλαβαίνετε, στη συγκεκριμένη βραδιά έπρεπε να υπάρχει η δόση του κόκκινου χρώματος στο outfit μου, αφού εδώ μιλάμε για μυστήριο και αγωνία. Ευτυχώς που εξοπλίστηκα με μία Fischer, γιατί με τόσες ανατροπές, δεν θα σας πω ψέμματα, τη χρειάστηκα.

Η Στεφανία στο Αγαπώντας τον Pablo στο Cine Μπομπονιέρα στην Κηφισιά

Αγαπώντας τον Pablo. Μία ταινία αφιερωμένη στον έρωτα που άνθισε ανάμεσα σε μία δημοσιογράφο, την οποία υποδύεται η πανέμορφη Penelope Cruz, και τον πασίγνωστο Pablo Escobar, που ενσάρκωσε ο Javier Bardem. Φυσικά, έπρεπε να επιλέξω ένα outfit που θυμίζει κάπως τη λατινική Αμερική, αλλά ταυτόχρονα κάτι καλοκαιρινό και ανάλαφρο. Ένα ριγέ φόρεμα, σε συνδυασμό με μεγάλους κρίκους στα αυτιά με έβγαλαν ασπροπρόσωπη (βασική πηγή της έμπνευσης ήταν φυσικά η Penelope Cruz, όπως φαντάζεστε). Πάρτε ένα κρύο ποτήρι μπίρα Fischer και καθίστε αναπαυτικά γι' αυτή τη ταινία -θα με θυμηθείτε. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνετε πλούσια γεύση, σε παγωμένο ποτήρι, με παρέα μερικούς από τους πιο διάσημους ηθοποιούς.

Η Αφροδίτη στο Έτσι Είναι η Ζωή στο Cine Δεξαμενή

Το Cine Δεξαμενή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου θερινά σινεμά της Αθήνας. Έτσι, στη μέση της εβδομάδας αποφάσισα να το επισκευθώ με σκοπό να δω τη γαλλική κωμωδία, Έτσι είναι η Ζωή ή αλλιώς C'est la vie! Η πλοκή περιλαμβάνει την οργάνωση ενός γάμου σε ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα, από τον εξπέρ του είδους, Μαξ. Όλα δείχνουν υπό έλεγχο και υπόσχονται έναν φαντασμαγορικό γάμο, μέχρι που έρχεται το απόλυτο χάος. Σε αυτή τη περίπτωση, θεώρησα πως αρχικά έπρεπε να βάλω κάτι που θα ταίριαζε σε καλεσμένη σε γάμο και έκρυβε μέσα του και λίγο γαλλικό αέρα και σε δεύτερη φάση, επηρεασμένη από τη ταινία, πήρα το ποτήρι με τη Fischer μου και έριξα και μία στροφή έξω από τον χώρο του κινηματογράφου.