UPDATE CITY BLOGGING

«Η Ρουτίνα»: Η ταινία μικρού μήκους για τον αυτισμό που πρέπει όλοι να δούμε


The Jennettes

23 Οκτωβρίου 2018

10355666_1513198888902923_4705366768389090904_o.jpg

Η «Ρουτίνα» είναι μια ελληνική ταινία μικρού μήκους για τον αυτισμό, η οποία έχει βραβευτεί σε πολλά Ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Βλέποντάς την, καταλαβαίνουμε αμέσως γιατί. Χωρίς ωραιοποίηση, χωρίς υπερβολικό δράμα, η «Ρουτίνα» προσεγγίζει πολύ όμορφα τόσο την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όσο και την απουσία ενσυναίσθησης με την οποία συνήθως αντιμετωπίζεται. 

Ο Βαγγέλης βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και θεωρείται χαμηλής λειτουργικότητας. Η συμβίωση με την οικογένειά του δεν είναι εύκολη. Η μητέρα του προσπαθεί να μην διαταράσσεται η ρουτίνα του και η καθημερινότητά του. Από την άλλη πλευρά, οι έντονοι ρυθμοί της ζωής του Γιάννη δεν του αφήνουν περιθώρια για κατανόηση και ενσυναίσθηση. 

Σε αυτήν τη συγκινητική ταινία μικρού μήκους, οι δύο κόσμοι συναντιούνται μέσα από ένα ξαφνικό γεγονός, και η αποδοχή υπερισχύει.

Παίζουν οι: Φωτεινή Ντεμίρη, Τάκης Παπαματθαίου, Ιάσονας Παπαματθαίου, Γιάννης Γρανίδης, Μαρία Τσάκωνα, Κατερίνα Βούρτση & Κωνσταντίνος Σκύλος.

Δείτε επίσης:Πώς οι γονείς θα αναγνωρίσουν τα πρώιμα σημάδια αυτισμού

Η Ρουτίνα / Τhe Routine from Creative Icon Films on Vimeo.