UPDATE CITY BLOGGING

Τα πιο cool μαγαζιά της πόλης που πρέπει να δοκιμάσεις τα Χριστούγεννα


Branded Content Team

13 Δεκεμβρίου 2023

Τα πιο cool μαγαζιά της πόλης που πρέπει να δοκιμάσεις τα Χριστούγεννα
Η ενημερωμένη food list που θα χρειαστείς για τα delivery αυτής της περιόδου

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν εποχή του χρόνου που είναι συνδυασμένη με υπέροχο φαγητό. Γενικά. Είτε αυτό είναι αλμυρό είτε γλυκό. Φυσικά και ανυπομονείς να καλέσεις του φίλους σου στο σπίτι, να παραγγείλετε και να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες και να τα πείτε. Τίποτα δε συγκρίνεται με το συναίσθημα του να κάθεστε στον καναπέ, να συγκεντρώνεστε πάνω από ένα κινητό και να κάνει ο καθένας την επιλογή του. Γιατί ξέρεις ότι αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της τέλειας βραδιάς που θα ακολουθήσει.

Για να μην περνάς ατελείωτη ώρα στο browsing μέχρι να βρεις το τέλειο μαγαζί, το αγαπημένο efood έφτιαξε το Red Selection ειδικά για εσένα. Τι είναι αυτό; Ένα ειδικό φίλτρο με μία λίστα με γαστρονομικά «διαμαντάκια» και δημοφιλή καταστήματα που θα ενθουσιάσουν την παρέα.

Εμείς ξεχωρίσαμε 9 μαγαζιά που καλύπτουν όλα τα γούστα για κάθε συγκέντρωση στο σπίτι, ώστε να μη χάνετε χρόνο στο browsing.

#1 Ταϊλάνδη για ταϊλανδέζικο

Jenny.Gr

Αν γενικά σας αρέσει η ασιατική κουζίνα, τότε η Ταϊλάνδη πρέπει να μπει οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας. Το μαγαζί έχει τεράστια ποικιλία σε ό,τι μπορείς να φανταστείς, από λαχταριστά bao buns μέχρι Thai BBQ. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το Nio Pik Gai (τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με φρέσκο κόλιανδρο και ταϊλανδέζικη sauce) καθώς και το Phat Grapao Muu (με χοιρινό κιμά, φρέσκο δυόσμο, τηγανητό αυγό και ρύζι γιασεμί).

#2 Chilangos για μεξικάνικο

Το Chilangos είναι σταθερή αξία πια για κάθε λάτρη του μεξικάνικου φαγητού. Οι μερίδες των πιάτων είναι μεγάλες και κάθε επιλογή στον κατάλογο είναι μαγειρεμένη με ιδιαίτερη προσοχή και μεράκι. Καθόλου τυχαία, στα πιο δημοφιλή για το κοινό βρίσκονται τα Fajitas con pollo (φιλετίνια κοτόπουλο με stir-fry λαχανικά και σάλτσα σε καυτό μαντέμι) και τα Chicken tacos (σαλάτα με φρέσκα φύλλα, φιλετάκια κοτόπουλο, φασόλια, καλαμπόκι, πιπεριές, avocado, pico de gallo, τριμμένο τυρί, sour cream, αγγούρι, cilantro mayo & πικάντικα tortilla strips). Μαζί, πάρε και μερικές Frozen lime margaritas. Το τέλειο συνοδευτικό!

#3 Pink Elephant για ινδικό

Jenny.Gr

Η έθνικ κουζίνα του Pink Elephant σίγουρα κερδίζει όποιον και να την επιλέξει. Όποιο πιάτο και να επιλέξεις, θα παρατηρήσεις την ίδια αφοσίωση στην εξαιρετική παρασκευή κα στην ποιότητα των υλικών. Αν είσαι των πιο κλασικών προτάσεων, προτίμησε το Tandoori Chicken (μπουτάκια κοτόπουλο με οστό μαριναρισμένα σε μείγμα από γιαούρτι, χυμό λεμονιού & αλεσμένα μπαχαρικά) με «κλειστά τα μάτια». Για όσους κυνηγούν κάτι διαφορετικό, το Mandras Hot Pot (δημοφιλές πιάτο με ιδιαίτερα πικάντικη υπόξινη γεύση, με chili, φρέσκο κόλιανδρο, πράσινες πιπεριές, χυμό λεμονιού, φρέσκια ντομάτα & τριμμένο ινδοκάρυδο) είναι η τέλεια επιλογή.

#4 Αφρόψαρο για θαλασσινά

Jenny.Gr

Είναι δύσκολο να βρεις καλό ψάρι που να συνδυάζει την ποιότητα με το άψογο ψήσιμο. Αλλά το Αφρόψαρο μπορεί να στα δώσει και τα δύο. Το μαγαζί δίνει στην παράδοση το πιο σύγχρονο twist και εντυπωσιάζει. Από καπνιστό σκουμπρί μέχρι Boquerones με μαριναρισμένο γαύρο πάνω σε μπρουσκέτα με αρωματισμένο βούτυρο και gel σαμπάνια, θα έχεις ακριβώς αυτό που θέλεις σε λίγη ώρα στο σπίτι σου, όλες εκείνες τις φορές που είσαι σε πιο seafood διάθεση.

#5 Holy Llama για vegan

Το Holy Llama ας πούμε ότι είναι η απάντηση που ψάχνεις κάθε φορά που λες «Αχ, να είχαμε τώρα ένα γλυκό, ε;». Όσοι το γνωρίζουν, το έχουν συνδέσει με τις εξαιρετικές vegan προτάσεις του, όπως το μοναδικό Cruffin πραλίνας με γέμιση από χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, καθώς και γενικά με τα Viennoiseries του και τα croissant του. Ό,τι και να λέμε είναι λίγο μπροστά στη γεύση κάθε μπουκιάς.

#6 Poke Hawaiian sushi για sushi

Jenny.Gr

Κορυφαίο χαβανέζικο sushi και ψαγμένους συνδυασμούς υλικών. Αυτά θα βρεις στο Poke Ηawaiian sushi, το οποίο μετά την πρώτη σου παραγγελία θα μπει κατευθείαν στα all-time-favorites της λίστας σου. Πώς να αντισταθείς στο O’ahu με σολομό, avocado, φύτρες φασολιών, crispy onions, nori και soy sesame σως ή στο Honolua με γαρίδα, ανανά, δυόσμο, soy sesame σως και wasabi ή chili mayo; Είναι ένα όνειρο!

#7 Τάλε Κουάλε για pinsa & pasta

Είναι κάποιες μέρες που ξέρεις ότι απλά θες να φας pizza και, όταν έρχονται αυτές οι μέρες, πρέπει να ξέρεις το σωστό μαγαζί που να μπορεί να τιμήσει την όρεξή σου όπως πρέπει. Εδώ έρχεται το Τάλε Κουάλε. Φημίζεται για τις λαχταριστές επιλογές σε Pinsa Romana και ειδικά για την κλασική Μαργαρίτα του αλλά και τη Σαλάμι Λευκάδος & κατσικίσιο τυρί (σ.σ. τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το λάδι μυρωδικών απογειώνουν τη γεύση της!).

#8 Po’ Boys για burger

Jenny.Gr

Εντάξει, όταν υπάρχει νόστιμο burger στο τραπέζι, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Και το Po’ Boys όχι απλά έχει καλό burger, αλλά κορυφαίο, ζουμερό burger. Πάρε για παράδειγμα το Buttermilk fried chicken burger (τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο πανέ, cheddar, Dijonnaise mayo, bourbon glaze και coleslaw) ή το Brisket burger (σιγοκαπνιστό brisket από το smoker τους, Creole mayo, bourbon glaze, coleslaw και γλυκόξινο αγγούρι). Μιλάμε για κάτι απλά θεϊκό.

#9 ΜΟΝΤΑΚΙΟΥ για brunch

Jenny.Gr

Για εκείνες τις φορές που θέλεις να ξυπνήσεις και να παραγγείλεις τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να βρεις, το ΜΟΝΤΑΚΙΟΥ έρχεται να σου φέρει το πιο αξέχαστο brunch. Από Hot Dog XL με 2 λουκάνικα Λευκάδας μέχρι Sandwich Montakioy με σαλάμι finocchiona, δύο αυγά τηγανητά και χειροποίητη τυροσαλάτα, το μενού είναι πλήρως εξοπλισμένο με κάθε λαχταριστό πιάτο που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τέλεια τη μέρα σου. Βάλε στην παραγγελία και έναν φυσικό χυμό ΜΟΝΤΑΚΙΟΥ με πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα και παντζάρι…και θα μας θυμηθείς!

Advertorial