UPDATE CITY BLOGGING

Τα καλύτερα coffee spots της Αθήνας για μοναχικά και δημιουργικά πρωινά


Τόνια Τζάφερη

6 Ιανουαρίου 2024

Τα καλύτερα coffee spots της Αθήνας για μοναχικά και δημιουργικά πρωινά
IG @blindspot
Μαγαζιά της Αθήνας που θα λατρέψεις είτε μόνη, είτε με παρέα

Μετά τις γιορτές το να βρεις ξανά ρυθμούς καθημερινότητας είναι κάπως δύσκολο και πολλές φορές ψυχοφθόρο. Το πιθανότερο είναι να αναρωτιέσαι το πόσο γρήγορα πέρασε η άδεια σου, αλλά και το πόσο θα ήθελες να απολαύσεις μερικές ακόμη ξέγνοιαστες ημέρες χωρίς υποχρεώσεις και deadlines. Η ρουτίνα είναι ξανά εδώ όμως, ωστόσο δεν χρειάζεται να τα βάψεις μαύρα.

Σήμερα θα δούμε μαζί, μερικά coffee spots της Αθήνας, τα οποία σου υπόσχομαι πως θα σου δώσουν λίγο παραπάνω κίνητρο να πάρεις τον υπολογιστή σου και να ολοκληρώσεις την εκάστοτε εργασία σου. Είτε αυτό είναι μάθημα για σχολή, είτε είναι deadline δουλειάς, ή κάποιο project που φιλοδοξείς να τελειώσεις εδώ και καιρό -το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να οργανωθείς και να τσεκάρεις τα παρακάτω μαγαζιά.

Behold the Man

Βρίσκεται στα Εξάρχεια, απέναντι από τα έργα του μετρό. Ιδιαίτερος χώρος, εμπνευσμένος από τις αρχές του Μπάουχαους με νεανικό κοινό να απολαμβάνει αθόρυβα τους καφέδες και τα banana breads του μαγαζιού. Κυριαρχούν ήχοι από Pan Pan, ελληνική και ξένη ραπ και άλλα. Το πιθανότερο είναι να συναντήσεις και ξένους, οι οποίοι μαθαίνουν από τους πρώτους τα cafe που μπορούν να εργαστούν ή να ασχοληθούν με τον υπολογιστή τους, έχοντας παράλληλα τον καφέ τους και διπλά το πρωινό τους ή το συνοδευτικό του. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι χαλαρή, ενώ το περιβάλλον ιδανικό για να σε κρατήσει σε εγρήγορση και προσηλωμένο στη δουλειά σου.

Βlind Spot

Το Βlind Spot θα το βρεις στο Χαλάνδρι και στο Παγκράτι. Πρόκειται για αγαπημένα spots της Αθήνας όπου μπορείς να απολαύσεις εκπληκτικό iced latte και cinnamon buns σε διάφορες εκδοχές. Μη ξεχάσεις και το bagel με την καπνιστή γαλοπούλα και την πίκλα αγγουριού. Ο χώρος εδώ είναι απολαυστικός και φωτεινός, σύγχρονος και urban. Είτε με παρέα, είτε μόνος, είναι ένα από τα ιδανικά μέρη για να δουλέψεις τις εργασίες σου και να συγκεντρωθείς στα εκάστοτε projects σου, μαζί με specialty καφέ και light lunch.

Μοrning Bar

Πρόκειται για αγαπημένο στέκι του Κουκακίου. Αθηναίοι από όλες τις πλευρές φτάνουν μέχρι την Οδυσσέα Ανδρούτσου προκειμένου να απολαύσουν έναν ζεστό καπουτσίνο, παρέα με ένα γλυκό ή αλμυρό συνοδευτικό και να λιαστούν στις καρέκλες και τα παγκάκια του Morning Bar. Ησυχία, τραπέζια δίπλα στη τζαμαρία, ευγενικό προσωπικό και νόστιμα σνακ για τον καφέ σου, είναι όλα χρειάζεσαι να συγκεντρωθείς στο λάπτοπ σου. Είτε μόνος, είτε με παρέα, μη διστάσεις να το επισκεφθείς και να απολαύσεις για λίγο ή για πολύ την ατμοσφαιρά του.