UPDATE #NOW

Fortitude: γιατί μοιάζει με κινηματογραφική παραγωγή


24 Απριλίου 2015

Η σειρά Fortitude του Sky Atlantic που μεταδίδεται αποκλειστικά στην Ελλάδα και σε υψηλή ευκρίνεια στον OTE TV, έχει δημιουργηθεί από μοναδικά συστατικά που την τοποθετούν στο βάθρο των πιο πρωτότυπων σειρών μυστηρίου της χρονιάς.

Ο Simon Donald, σεναριογράφος της σειράς, δικαιώνει τη δήλωση του σχετικά με τα συγγραφικά του κίνητρα "Η βασική φιλοδοξία που έχω όταν ξεκινάω να γράψω κάτι είναι να γράψω κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Κάτι που να σε αφήνει με τα μάτια ορθάνοιχτα και το στόμα ανοιχτό κυρίως γιατί παίρνει αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τους οδηγεί σε μέρη που δεν έχεις ξαναδεί".

Print

Η τοπική κοινωνία, μετά το φόνο με τον οποίο έχει ξεκινήσει η σειρά, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα και παράλληλα να διατηρήσει τις ισορροπίες. Η σειρά επιχειρεί να διεισδύσει στην ανθρώπινη φύση με τους κατοίκους να ζουν σε ένα ιδανικό πλαίσιο, χωρίς προβλήματα και εγκληματικότητα, όταν το αίμα που κυλάει πάνω στο κατάλευκο χιόνι, αρκεί για να αλλάξει τα πάντα αργά και αποκαλυπτικά.

Fortitude-Mia-Jexen-16x9-1

Το Fortitude άνετα χαρακτηρίζεται σκανδιναβικό noir, με το πολικό σκηνικό μίας φαινομενικά ήσυχης και αδιασάλευτης πόλης να τραντάζεται συθέμελα, γεγονός που το το χρίζει τηλεοπτικό συγγενή του Killing και του Twin Peaks. Το cast συνασπίζει τις δυνάμεις πολλών και δυνατών κινηματογραφικών ηθοποιών όπως ο Michael Gambon, o Richard Dormer, o Christopher Eccleston και η απίστευτη Sofie Gråbøl.

ustv-fortitude-s01e01-03

Η κοινωνία σε ένα απομονωμένο και εξιδανικευμένο αρκτικό σκηνικό όπως αυτό της Ισλανδίας, είναι τόσο ιδανική μα τόσο έτοιμη να μετατραπεί σε ανατριχιαστικό μέρος, έτοιμο να κατασπαράξει ό,τι έχει αρχίσει να την μετατρέπει από παράδεισο σε κόλαση.

O πρώτος κύκλος κορυφώνεται με την αγωνία και το suspense να μας κατακλύζει. Συντονιστείτε στο ΟΤΕ CINEMA 1HD, κάθε Τετάρτη στις 21.00!