UPDATE #NOW

Χρειάστηκε δικηγόρος για να δοθούν τα δικαιώματα στη selfie μιας μαϊμούς


12 Σεπτεμβρίου 2017

chimpanzee-2586193-960-720.jpg

Διαβάστε εδώ: H διάσωση σκύλων από τον τυφώνα Harvey στο Texas είναι ό,τι πιο δυνατό θα δείτε σήμερα

Οι δικηγόροι της PETA και ο Slater, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως κατέληξαν σε διακανονισμό πριν η υπόθεση φτάσει στο ομοσπονδιακό εφετείο. Ο Naruto δικαιούται το 25% των μελλοντικών εσόδων που θα προέλθουν απ' τη φωτογραφία και ενώ εκείνος και η οικογένειά του δε θα λάβουν άμεσα τα χρήματα, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων θα βεβαιώσει πως θα πάνε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που προστατεύουν το είδος του. 

Οι δύο πλευρές έχουν ζητήσει επίσης από το 9th US Circuit Court of Appeals να απορρίψουν τον προηγούμενο κανόνα που όριζε πως τα ζώα δεν μπορούν να έχουν πνευματικά δικαιώματα σύμφωνα με το AP.

Σε μία κοινή δήλωση, είπαν: "Η PETA και ο David Slater συμφωνούν πως αυτή η υπόθεση αφορά σημαντικά θέματα σχετικά με την επέκταση των νόμιμων δικαιωμάτων για τα ζώα, ένα στόχο που υποστηρίζουν και οι δύο και θα συνεχίσουν να προσπαθούν για να καταφέρουν αυτόν τον στόχο."

Η έρευνα που πραγματοποίησε η PETA κατά τη διάρκεια της νομικής διαμάχης ισχυρίζεται πως ο Naruto πληρούσε τις βασικές απαιτήσεις για τα δικαιώματα με αφορμή την αυξημένη νοημοσύνη του, προσωπικότητα και ιδιαίτερα σκόπιμη κοινωνική συμπεριφορά.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα