UPDATE #NOW

3 τρόποι να κοιμηθούμε αμέσως εάν ξυπνήσουμε στη μέση της νύχτας


The Jennettes

22 Ιουλίου 2018

vladislav-muslakov-261627-unsplash_1.jpg

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πέφτουμε για ύπνο και να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας. Προσπαθούμε να βολευτούμε, αλλάζουμε θέση στο μαξιλάρι και περιμένουμε. Συνήθως, ο κόπος μας είναι μάταιος και κοιμόμαστε ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να είμαστε κουρασμένοι όλη την επόμενη μέρα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε;

1. Δεν χρησιμοποιούμε το κινητό μας

Συνήθως ξυπνάμε και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πάρουμε στα χέρια το κινητό μας. Το φως της οθόνης θέτει αμέσως τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να ξανακοιμηθούμε.

2. Τρώμε κάτι ελαφρύ

Γνωρίζουμε ότι για να έχουμε έναν ήρεμο ύπνο, πρέπει να τρώμε κάτι ελαφρύ αρκετά νωρίτερα από την ώρα που θα πάμε στο κρεβάτι. Αυτό, όμως, που μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην ξεκούραση, εάν ξυπνήσουμε στη μέση της νύχτας, είναι ένα μικρό σνακ. Αρκεί να είναι υψηλό σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε θερμίδες.

3. Δεν προσπαθούμε σκληρά να κοιμηθούμε

Το άγχος και η νευρικότητα επηρεάζουν σημαντικά τον ύπνο μας. Τι κάνουμε, όμως, όταν αγχωνόμαστε για το ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε; Χαλαρώνουμε, σκεφτόμαστε τι έμας άρεσε από τη μέρα που πέρασε και δεν αφήνουμε να περάσει από το μυαλό μας η ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη του σώματος για να κάνετε τατουάζ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα