UPDATE #NOW

7 πράγματα που μας έμαθαν οι ταινίες του Hollywood και δεν ισχύουν


The Jennettes

5 Σεπτεμβρίου 2018

jeshoots-com-606648-unsplash_1.jpg

Εκτός από τα αρνητικά του Hollywood, όπως τα άπιαστα πρότυπα ομορφιάς που προωθεί, υπάρχουν και αρκετά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι ότι οι ταινίες μπορούν πραγματικά να μας διδάξουν πράγματα για τον κόσμο. Υπάρχουν, όμως, μερικά που, αν και προβάλλονται διαρκώς και τα θεωρούμε δεδομένα, δεν ισχύουν στην αληθινή ζωή και εμείς τα δεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ποια είναι αυτά;

1. Δικαιούμαστε ένα τηλεφώνημα σε περίπτωση που μας συλλάβουν

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μύθους και τον βλέπουμε ξανά και ξανά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μία φανταστική ιδέα των σεναριογράφων και διαφέρει από χώρα σε χώρα.

2. Ο απινιδωτής μπορεί να επαναφέρει σε λειτουργία την καρδιά μας

Το παρατηρούμε σε κάθε ταινία: Η καρδιά του πρωταγωνιστή σταματάει να χτυπάει και οι ειδικοί την επαναφέρουν με έναν απινιδωτή. Αυτό απέχει, φυσικά, από την πραγματικότητα, καθώς τα μηχανήματα αυτά σχεδιάστηκαν για να σταματούν την καρδιά όταν δε λειτουργεί σωστά, ώστε οι γιατροί να κάνουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στον ασθενή και να του σώσουν τη ζωή.

3. Πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες πριν αναφέρουμε την εξαφάνιση κάποιου στην Αστυνομία

Κάθε φορά που υπάρχει αγνοούμενος σε ταινία, η οικογένειά του δεν μπορεί να το αναφέρει αμέσως καθώς πρέπει να περιμένει μία ολόκληρη ημέρα. Αυτό όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά είναι και επικίνδυνο να διαδίδεται. Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχουμε να τον βρούμε.

4. Μπορούμε να απασφαλίσουμε μία χειροβομβίδα με τα δόντια μας

Το κάνουν όλοι, σε κάθε ταινία δράσης. Δυστυχώς, αν το δοκιμάζαμε στην πραγματική ζωή, το μόνο που θα καταφέρναμε θα ήταν να χάσουμε μερικά από τα δικά μας δόντια, αφού οι χειροβομβίδες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να απασφαλίζονται δύσκολα προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

5. Οι σιγαστήρες κάνουν αθόρυβους τους πυροβολισμούς

Μας το δίδαξε ο James Bond και, δυστυχώς, έκανε λάθος. Χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που μειώνει μεν την ένταση του πυροβολισμού, αλλά όχι αρκετά ώστε να περάσει απαρατήρητος.

6. Το μόνο που θέλουν οι χάκερ είναι να κάνουν εγκλήματα στο διαδίκτυο.

Μπορεί ορισμένοι να είναι εγκληματίες, αλλά οι περισσότεροι χάκερ προσπαθούν να διορθώσουν τη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων – σε αντίθεση με αυτό που προβάλλουν ταινίες όπως το Die Hard.

7. Ο ορός της αλήθειας είναι ικανός να μας κάνει να αποκαλύψουμε όλα μας τα μυστικά

Το είδαμε στο True Lies και το Meet The Fockers:  Ο ορός της αλήθειας όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι απίστευτα δραστικός. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ουσίες που αναστέλλουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και μας κάνουν πιο ειλικρινείς, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από τον κινηματογραφικό.

 

Εσείς πόσα από αυτά πιστεύατε πως είναι αληθινά;

 

Διαβάστε επίσης: 5 ταινίες τόμου "βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα"

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα