UPDATE #NOW

Sotheby's: Πωλείται η συλλεκτική τσάντα Hermes Κelly 25 με τιμή $500.000


JTeam

13 Νοεμβρίου 2022

Sotheby's: Πωλείται η συλλεκτική τσάντα Hermes Κelly 25 με τιμή $500.000
Ο οίκος Sotheby's πουλάει την συλλεκτική τσάντα Hermes Kelly 25 και η αξία της είναι πραγματικά μεγάλη

Πρόκειται για μία Hermes Kelly 25 από λευκό κροκόδειλο Himalaya με ασημί λεπτομέρειες 18 καρατίων, η οποία δημιουργήθηκε φέτος. Το κούμπωμα και του χαρακτηριστικό της λουκέτο είναι διακοσμημένα με 258 διαμάντια.

Το κόστος της συγκεκριμένης τσάντας αναμένεται να ξεπεράσει και την μεγαλύτερη Kelly 28, η οποία δόθηκε φέτος έναντι 513.000 δολαρίων. Το brand παράγει ελάχιστα κομμάτια αλλά όπως φαίνεται όποιος αγοράζει μια τσάντα Ηermes πραγματοποιεί μια επένδυση αφού έπειτα μπορεί να την μεταπουλήσει για περισσότερα χρήματα απ΄ότι τα δίνει η ίδια η εταιρεία.

Jenny.Gr

Μάλιστα, οι μικρότερες τσάντες κοστίζουν περισσότερο καθώς έχουν και μεγαλύτερη ζήτηση. Οι τσάντες «Himalaya» έγιναν διάσημες το 2010, όταν ο σχεδιαστής Jean-Paul Gaultier παρουσίασε μια Birkin σε λευκό μαργαριταρένιο χρώμα.

Η Rachel Koffsky, επικεφαλής των πωλήσεων τσαντών στον οίκο δημοπρασιών Christie’s, είχε δηλώσει: «Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στις δημοπρασίες μας για τσάντες χειρός είναι νέοι στον Christie’s και η γνώση της συλλεξιμότητας των εν λόγω τσαντών συνεχίζει να αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι βλέπουν ότι αυτά τα κομμάτια πωλούνται σε τιμές- ρεκόρ».

Η Hermès κατασκευάζει περίπου 12.000 τσάντες Birkin ετησίως, αλλά η πώληση τους περιορίζεται στους κορυφαίους πελάτες της εταιρείας.

TAGS