UPDATE #NOW

Google Doodle: Αφιερωμένο στη Marie Tharp, τη γυναίκα που χαρτογράφησε τον Ατλαντικό Ωκεανό


JTeam

21 Νοεμβρίου 2022

Google Doodle: Αφιερωμένο στη Marie Tharp, τη γυναίκα που χαρτογράφησε τον Ατλαντικό Ωκεανό
Την γεωλόγο και ωκεανογράφο Μαρί Θαρπ τιμά η Google με το σημερινό Doodle της - Σε συνεργασία με τον Μπρους Χίζεν η Αμερικανίδα δημιούργησε τον πρώτο επιστημονικό χάρτη του Ατλαντικού Ωκεανού - Η εργασία της, αποκάλυψε την παρουσία της Μεσοατλαντικής ράχης, προκαλώντας μια ριζική αλλαγή θεωρίας στις επιστήμες της Γης

Την γεωλόγο και ωκεανογράφο Μαρί Θαρπ τιμά η Google με το σημερινό Doodle της. Σε συνεργασία με τον Μπρους Χίζεν η Αμερικανίδα δημιούργησε τον πρώτο επιστημονικό χάρτη του Ατλαντικού Ωκεανού. Η εργασία της, αποκάλυψε την παρουσία της Μεσοατλαντικής ράχης, προκαλώντας μια ριζική αλλαγή θεωρίας στις επιστήμες της Γης, που οδήγησε στην αποδοχή της θεωρίας της τεκτονικής των πλακών και μετατόπισης των ηπείρων. Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1920 στο Ιψιλάντι του Μίσιγκαν και ο πατέρας της κατασκεύαζε χάρτες ταξινόμησης εδαφών για το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ενώ η μητέρα της δίδασκε Λατινικά και Γερμανικά.

Η Θαρπ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο το 1943 με πτυχία στην αγγλική και τη μουσική και τέσσερις πιστοποιήσεις. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σήμαινε ότι περισσότερες γυναίκες είχαν προσληφθεί σε επαγγέλματα όπως γεωλογία πετρελαίων, μέχρι τότε ανδροκρατούμενα, και έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα γεωλογίας στο Οχάιο, η Θαρπ προσλήφθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο πρόγραμμα γεωλογίας πετρελαίου Αν Αρμπορ, όπου ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.

TAGS