UPDATE #NOW

Madonna: Δημοσιεύει εικόνα με διασώστη της ΕΜΑΚ και κάνει έκκληση για βοήθεια


Τόνια Τζάφερη

15 Φεβρουαρίου 2023

Madonna: Δημοσιεύει εικόνα με διασώστη της ΕΜΑΚ και κάνει έκκληση για βοήθεια
Το μήνυμα και η εικόνα που μοιράστηκε η βασίλισσα της pop για τις δραματικές στιγμές στην σεισμόπληκτη Τουρκία και Συρία

Την digital art εικόνα για το έργο της ελληνικής ΕΜΑΚ στην Τουρκία δημοσίευσε η Madonna την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και κάλεσε τους 19 εκατ. θαυμαστές της, να βοηθήσουν Τουρκία και Συρία, οι οποίες μετρούν πάνω από 33 χιλιάδες νεκρούς.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η βασίλισσα της pop δημιουργήθηκε από τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτη Κοτρίδη και απεικονίζεται ένας διασώστης της ΕΜΑΚ, ο οποίος κρατά τρυφερά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί που απεγκλώβισε από τα ερείπια στην Τουρκία.

Jenny.Gr
@madonna

«Όλοι μιλούν για αγάπη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», ξεκίνησε γράφοντας στην ανάρτηση της η Madonna. «Ας στείλουμε όλη μας την αγάπη στην Τουρκία και τη Συρία να θεραπευτούν καθώς υπέστησαν μεγάλες απώλειες και καταστροφές σε αυτόν τον τεράστιο σεισμό. Τουλάχιστον 33.181 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τόσοι πολλοί έχουν χάσει εκεί σπίτια και δουλειές για να μην αναφέρουμε αγαπημένα πρόσωπα. Ολόκληρες πόλεις έχουν διαγραφεί. Σου ραγίζει η καρδιά. Το καλύτερο μέρος για δωρεές είναι μέσω της ahbap.org», αναφέρει χαρακτηριστικά η θρυλική τραγουδίστρια, δημοσιεύοντας παράλληλα και κάποιες ακόμη εικόνες καταστροφής από τις γειτονικές χώρες.

Σχετικά με την ιστορία της συγκεκριμένης digital art εικόνας

Με την συγκεκριμένη digital art εικόνα, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης στους συναδέλφους του που έδωσαν μάχη για να σώσουν ζωές στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Η εικόνα, που αποτυπώνει μια φανταστική σύνθεση σύμφωνα με τον δημιουργό, έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικά και διεθνή κοινωνικά δίκτυα, αντικατοπτρίζοντας την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία» ανέφερε ο ίδιος στην ανάρτησή του, συμπληρώνοντας: «Είμαι εδώ για σένα» σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά. H σύνθεση εικονίζει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει με στοργή ένα μικρό παιδί, που απεγκλώβισε από τα ερείπια.

Όπως τόνισε ο δημιουργός της εικόνας, Παναγιώτης Κοτρίδης, πρόκειται για σύνθεση και όχι πραγματική φωτογραφία. Αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney (πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης) που χειρίζεται ο ίδιος.