UPDATE #NOW

Δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα οικονομικά σου; 5 συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες για να τα καταφέρεις


JTeam

24 Απριλίου 2023

Δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα οικονομικά σου; 5 συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες για να τα καταφέρεις
Οικονομικοί σύμβουλοι και ψυχολόγοι, μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές διαχείρισης οικονομικών

Τα χρήματα είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση ως προς τη διαχείρισή τους. Μέσα από τα social media, οι ανάγκες για όλο και περισσότερα υλικά αγαθά αυξάνονται συνεχώς, όπως επίσης και οι περισπασμοί. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι δύσκολο να αποταμιεύσεις, πόσο μάλλον αν βασίζεσαι αποκλειστικά στα δικά σου έσοδα και ζεις ανεξάρτητα.

Όλα αυτά όμως, δεν σημαίνουν πως είναι ακατόρθωτο το να διαχειριστείς επιτυχώς τα οικονομικά σου. Σύμφωνα με το "Τhe every girl", η σωστή οικονομική διαχείριση, είναι αυτή που θα απογειώσει την καριέρα σου, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σου, αλλά και θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Επομένως, οφείλεις να εστιάσεις στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση τους. Και πώς θα γίνει αυτό;

Η Nicole Lapin (οικονομική σύμβουλος και ιδρύτρια της "Money News Network"), η Dr. Robyn McKay (ψυχολόγος και ομιλήτρια), όπως επίσης και η Courtney Alev (εξωτερική οικονομική συνεργάτης), μας δίνουν τις top συμβουλές για καλύτερα οικονομικά:

Θέσε στόχους

Το να θέτεις στόχους μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις προσηλωμένη. Αν δεν στοχεύσεις κάπου, θα είναι πολύ πιο πιθανό να ξοδεύεις τα χρήματα σου άσκοπα.

Κράτα αποταμιεύσεις για έκτακτες περιπτώσεις

Είναι βασικό κομμάτι, και η ζωή είναι απρόβλεπτη, επομένως η καλύτερη συμβουλή που μπορούν να σου δώσουν είναι το να αφήνεις κάθε μήνα, ένα ποσό από το εισόδημα σου στην άκρη. Έτσι, όταν θα σου τύχει κάποιο απρόοπτο γεγονός, δεν θα σε βγάλει εντελώς εκτός προγράμματος από τα οικονομικά σου.

Δημιούργησε διαφορετικούς λογαριασμούς για κάθε σκοπό

Είναι ένας καλύτερος τρόπος οργάνωσης, αλλά και συνειδητοποίησης των χρημάτων που φεύγουν. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις έναν λογαριασμό αποκλειστικά για θέματα που αφορούν την υγεία σου, ή την στέγαση σου. Έτσι θα μπορείς να γνωρίζεις καλύτερα πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για το σπίτι σου, ή άλλα θέματα που σε απασχολούν.

Μην ξοδεύεις παραπάνω από το 60% του εισοδήματος

Είναι ένας από τους βασικούς κανόνες. Ξοδεύεις λιγότερα απ' όσα εισπράττεις. Όσο δύσκολο και αν είναι, με την κατάλληλη θέληση υπάρχουν τρόποι για να προσαρμοστείς στις περιστάσεις και τις ανάγκες σου.

Επένδυσε, μην αποταμιεύεις απλώς

Η οπτική και το σκεπτικό που υιοθετείς γύρω από τα οικονομικά σου, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Πέρα από την αποταμίευση είναι σημαντικό να σκέφτεσαι και να βρίσκεις τρόπους με τους οποίους μπορείς να επενδύσεις τα χρήματα σου και να τα αυξήσεις.