UPDATE #NOW

Πικάσο: Σε δημοπρασία πορτρέτο αξίας 40 εκατομμυρίων, που απεικονίζει τη μούσα του, Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ


24 Απριλίου 2023

Πικάσο: Σε δημοπρασία πορτρέτο αξίας 40 εκατομμυρίων, που απεικονίζει τη μούσα του, Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ
Ένα πορτρέτο αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, που απεικονίζει την Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, μούσα του Πικάσο, θα ηγηθεί της δημοπρασίας του οίκου Christie’s στην Νέα Υόρκη

Ένα πορτρέτο μεγάλης κλίμακας, που απεικονίζει την Μαρί Τερέζ Βαλτέρ και ο Πικάσο δημιούργησε το 1932, θα βρεθεί για πρώτη φορά σε δημοπρασία στον οίκο Christie’s στην Νέα Υόρκη, στις 11 Μαϊου. Το σπάνιο έργο αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα από τα πολλά έργα του Πικάσο που θα λάβουν μέρος σε δημοπρασίες αυτή τη σεζόν, εξαιτίας της επετείου 50 χρόνων από τον θάνατό του.

Ο πίνακας είχε δει το φως της δημοσιότητας μόλις δύο φορές, λίγο μετά τη δημιουργία του. Αμέσως μετά εξαφανίστηκε για περίπου πέντε δεκαετίες, μέχρι το 1981.

Αποτελεί ένα από τα 10 χιλιάδες έργα του Πικάσο, που κληρονόμησε η εγγονή του, Μαρίνα Πικάσο και στη συνέχεια πούλησε για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπίες. Έτσι, το έργο βρέθηκε στα χέρια της εκλιπούσας εμπόρου τέχνης Jan Krugier, που καθοδηγούσε την Μαρίνα στο να πουλήσει τα έργα του παππού της, μέχρι και τον θάνατό της το 2008. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.

TAGS