UPDATE #NOW

Trapbox: Tο TikTok λέει να κάνουμε botox και στους ώμους, επειδή δεν είχαμε αρκετές ανασφάλειες


JTeam

12 Μαΐου 2023

Trapbox: Tο TikTok λέει να κάνουμε botox και στους ώμους, επειδή δεν είχαμε αρκετές ανασφάλειες
Φυσικά και ξεκίνησε από την Kim Kardashian

«Γιατί να κάνεις photoshop όταν μπορείς να κάνεις traptox;». Δεν είναι αστείο, ούτε δική μας απορία, αλλά η προσπάθεια μίας TikToker να μας πείσει να κάνουμε μπότοξ στους τραπεζοειδείς – επειδή οι ανασφάλειές μας δεν ήταν αρκετές. Δεν το προτείνει μόνο εκείνη, βέβαια. Πρόκειται για τη νέα viral τάση, λέγεται traptox και περισσότερα από 2.6 εκατομμύρια άτομα έχουν ψάξει το σχετικό hashtag.

@injectorlina Replying to @user10938287393 PSA: you don’t have to photoshop you trap muscles like Kim kardashian jf you get trap tox! #traptox #trapbotox #shoulderslimmingbotox #shoulderslimming #tox #filler #injectorlina ♬ original sound - InjectorLina

Τι ακριβώς είναι το traptox και για ποιον λόγο το κάνει τόσος κόσμος, τελευταία;

Να ξεκινήσουμε από το βασικό – οι τραπεζοειδείς μας, δηλαδή οι τριγωνικοί μύες που ξεκινούν από το πίσω μέρος του λαιμού, περνούν από το πάνω μέρος της πλάτης και φτάνουν ως τη μέση της σπονδυλικής μας στήλης, παίζουν σημαντικό ρόλο στις καθημερινές κινήσεις του σώματός μας. Είναι μύες που χρησιμοποιούνται καθημερινά, για πληθώρα δραστηριοτήτων –από την τσάντα που κρατάμε στον ώμο, μέχρι το τέντωμα του χεριού για να φτάσουμε στο πάνω ράφι της κουζίνας. Επειδή τους ταλαιπωρούμε, λοιπόν, συχνά μας πονάνε.

@iconiqueaesthetics Replying to @h2727859 of course we do 🤍💉 #stressrelief #trapbotox #botox #botoxinjection ♬ Rockin' Around The Christmas Tree - Brenda Lee

Κι εδώ έρχεται το trapbox, είτε για λόγους αισθητικής, είτε για απλή ανακούφιση. Μάλιστα, σύμφωνα με την αισθητικό @injectorlina, η τάση αυτή ξεκίνησε από την Kim Kardashian που, με κακό photoshop, προσπάθησε να κάνει τους τραπεζοειδείς της να μοιάζουν πιο αδύνατοι κι ο λαιμός της, πιο μακρύς.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 1 έως 3 συνεδρίες, καθεμία από τις οποίες διαρκεί 10 με 20 λεπτά. Κι είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τη σωστή στάση σώματος και τη φυσικοθεραπεία, σε περίπτωση που πονάμε. Είναι μία προσωρινή λύση, η οποία δεν θα βρει τη ρίζα του προβλήματος. Θα αισθανθούμε λιγότερη κούραση, ωστόσο, και θα φαίνεται λες και κάναμε contouring στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας.

Θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 2 εβδομάδες για να φανεί το αποτέλεσμα, το οποίο θα έχει διάρκεια έως 5 μήνες. Και σύμφωνα με το TikTok, για «ιδανική λέπτυνση» απαιτούνται τρία ραντεβού με τον ειδικό.

@staciemariep TRAP TOX, I'm counting on you 🙏 #weddingtiktok #trapbotox #2023bride #fyp #foryou ♬ original sound - Stacie

Και τώρα που έχουμε όλες αυτές τις πληροφορίες, ας αναρωτηθούμε αρχικά αν θα το κάναμε ποτέ κι έπειτα, το γιατί. Αν δεν μας έλεγαν ότι πρέπει να προσέχουμε, ώστε να φαίνεται αδύνατο το σημείο πάνω από τους ώμους μας, θα δίναμε καμία σημασία ή θα ζούσαμε την καλύτερη ζωή μας; Μάλλον θα ζούσαμε την καλύτερη ζωή μας.