UPDATE #NOW

2 τέλεια πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει το κινητό σου


JTeam

24 Ιουνίου 2023

2 τέλεια πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει το κινητό σου
Δεν φταίει που είσαι boomer, πράγματι τα ξέρει λίγος κόσμος

Θυμάσαι που, κάποτε, το κινητό σου ήταν χρήσιμο μόνο για να παίζεις φιδάκι και να παίρνεις τηλέφωνα; Ε, σήμερα, το μόνο που δεν κάνει, είναι να φτιάχνει και καφέ.

Παρακάτω, θα δεις δύο τέλεια πράγματα που μπορείς να κάνεις με το smartphone σου και σίγουρα δεν είχες ιδές. Όχι επειδή είσαι boomer, αλλά επειδή δεν σου είχε περάσει από το μυαλό πως γίνονται.

Υπότιτλοι σε βιντεοκλήσεις, podcasts ή απλές κλήσεις

Δεν γίνονται όλες οι βιντεοκλήσεις από την άνεση του καναπέ σου και, ίσως, μερικές φορές δεν ακούς καλά. Τώρα, μπορείς να βάζεις κανονικά υπότιτλους.

Αν έχεις iPhone, πηγαίνεις στις ρυθμίσεις, προσβασιμότητα, λεζάντες και υπότιτλοι (settings, accessibility, subtitles&captioning). Από εκεί, ενεργοποιείς τους υπότιτλους και τελείωσες. Για το Android, ακολουθείς την ίδια διαδρομή, μόνο που το τρίτο βήμα είναι οι ρυθμίσεις υποτίτλων (caption preferences).

Μετάφραση live συνομιλίας

Όσες φορές κι αν υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα μάθεις μία ξένη γλώσσα, όσες φορές κι αν κατέβασες το Duo Lingo, δεν το έκανες ποτέ. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δεις πώς θα το κάνει το κινητό σου για σένα.

Στο iPhone, ανοίγεις την προεγκατεστημένη εφαρμογή Translate. Επιλέγεις τη γλώσσα που θέλεις να σου μεταφράσουν και ανοίγεις το μικρόφωνο. Και τέλος, βλέπεις το κείμενο και στις δύο γλώσσες στην οθόνη σου.

Στο Android, πρέπει να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή μετάφρασης, η οποία είναι δωρεάν. Την ανοίγεις, επιλέγεις το “Conversation” και ξεκινάς την ηχογράφηση. Επιλέγεις το Auto, το οποίο σε βοηθά να μεταφράζεις αυτόματα και, αν θέλεις, ανοίγεις και το ηχείο για να τα ακούς μεταφρασμένα, αντί να τα διαβάζεις.