UPDATE #NOW

To Spotify λανσάρει νέα υπηρεσία και κάνει σκέψεις για αύξηση συνδρομής


JTeam

26 Ιουνίου 2023

To Spotify λανσάρει νέα υπηρεσία και κάνει σκέψεις για αύξηση συνδρομής
Τι είναι το «Supremium» και πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Εφαρμογές για μουσική έχουν αποσπάσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μας τα τελευταία χρόνια, μιας και μας δίνουν την ευκαιρία να ακούμε τις αγαπημένες μας playlists σε κάθε στιγμή, να ακούμε από τους πρώτους τις νέες κυκλοφορίες των μουσικών που μας αρέσουν, αλλά και μας προσφέρουν μια ευρύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας.

Κυρίαρχες στον χώρο είναι φυσικά το Spotify, η Apple Music, αλλά και η Amazon Music -και αν χρησιμοποιείς κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές, η νέα αλλαγή στο Spotify, μάλλον σε ενδιαφέρει.

Το Spotify σχεδιάζει να προσθέσει μια ακριβότερη επιλογή συνδρομής, η οποία θα περιλαμβάνει «ήχο υψηλής ακρίβειας», το λεγόμενο σύστημα «HiFi», σύμφωνα με το Bloomberg. Η νέα επιλογή συνδρομής του Spotify, που ονομάζεται «Supremium», θα προσφέρει την υπηρεσία HiFi - έναν ήχο υψηλής ποιότητας - σε συνδρομητές που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα. Αυτή η επιλογή θα προστεθεί αργότερα φέτος.

Σημειώνεται, ότι τόσο η Apple Music όσο και η Amazon Music προσφέρουν ήδη δωρεάν HiFi ως μέρος των τυπικών προγραμμάτων συνδρομών τους.

Γιατί θέλει το Spotify να αυξήσει τη συνδρομή του

Το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι το Spotify εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει την πρόσβαση σε ακουστικά βιβλία στην τρέχουσα κατηγορία Premium στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο και ενδεχομένως νωρίτερα σε άλλες αγορές. Το Spotify προσφέρει ήδη ηχητικά βιβλία, αλλά προς το παρόν πωλούνται μεμονωμένα. Η τιμή μιας μεμονωμένης συνδρομής στην τρέχουσα premium βαθμίδα του Spotify έχει παραμείνει στα 9,99 δολάρια στις ΗΠΑ.

Αντίθετα, σε Apple και Amazon οι συνδρομές τους ξεκινάμε από 10,99 δολάρια.

Τον Ιανουάριο ο CEO της Spotify, Daniel Ek, δήλωσε ότι η εταιρεία θα απέλυε περίπου 600 εργαζόμενους (το 6% του προσωπικού της) για να «ανταπεξέλθει στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». Τον Απρίλιο επισήμανε ότι θα αύξανε τις τιμές «όταν έρθει εκείνη η στιγμή».