UPDATE #NOW

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για το Χόλιγουντ: Πόση συμπερίληψη υπάρχει πραγματικά μπροστά από τον φακό;


JTeam

22 Αυγούστου 2023

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για το Χόλιγουντ: Πόση συμπερίληψη υπάρχει πραγματικά μπροστά από τον φακό;
Νέα μελέτη που ερεύνησε τους 69,858 ομιλούντες ρόλους των 1600 πιο επιτυχημένων εισπρακτικά παραγωγών της περιόδου 2007-2022 ρίχνει φως για το πόση συμπερίληψη υπάρχει πραγματικά στο Χόλυγουντ, μπροστά από τον κινηματογραφικό φακό

Τα τελευταία 16 χρόνια η συζήτηση για περισσότερη συμπερίληψη στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη έχει απασχολήσει αρκετά το Χόλυγουντ. Κινήματα όπως το #OscarsSoWhite και το #MeToo μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο κόκκινο χαλί. Σίγουρα υπήρξαν κάποιες αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση: Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διεύρυνε και κατέστησε πιο συμπεριληπτικό το σώμα των ψηφοφόρων της με την ελπίδα πως οι υποψηφιότητες των βραβείων της θα περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα από ταινίες και ερμηνείες -κίνηση που εν μέρει απέδωσε.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νοτίου Καλιφόρνιας διαπιστώνει πως, παρά τις συζητήσεις για πρόοδο, τελικά δεν έχουν αλλάξει και τόσα πολλά. Η Stacy L. Smith, Καθηγήτρια Επικοινωνίας, ηγήθηκε της μελέτης που επικεντρώνεται στις 1600 πιο επιτυχημένες εισπρακτικά παραγωγές της περιόδου 2007-2022. Η μεγαλύτερη αυτή μελέτη του είδους της εξετάζει τους συνολικά 69,858 ομιλούντες ρόλους των ταινιών αυτών για να αποφανθεί εάν το Χόλιγουντ έχει πραγματοποιήσει όντως σημαντική μεταστροφή όσον αφορά την αντιπροσώπευση με βάση το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, τις ΛΟΑΤΚΙΑ+ ταυτότητες ή τις αναπηρίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr