UPDATE #NOW

To κινητό σου ξέρει (και καταγράφει) όλα τα μέρη που έχεις πάει - Πώς να σβήσεις τα ίχνη σου


JTeam

27 Αυγούστου 2023

To κινητό σου ξέρει (και καταγράφει) όλα τα μέρη που έχεις πάει - Πώς να σβήσεις τα ίχνη σου
Θέλεις να κρυφτείς και το smartphone δεν σε αφήνει. Δες πώς να το φτιάξεις

Το κινητό σου σε ξέρει καλύτερα από τους φίλους σου. Ξέρει πού πας, τι κάνεις και τι βλέπεις στο μέρος που επισκέπτεσαι, κι αυτό είναι κάπως περίεργο. Τόσο η Google όσο κι η Apple, καταγράφουν κάθε σου κίνηση, οπότε δεν μπορείς να το γλιτώσεις είτε έχεις Android, είτε iPhone.

Παρακάτω, θα δεις πώς να μπεις στον χάρτη tracking του smartphone σου και πώς να το απενεργοποιήσεις.

Αν έχεις iPhone, η Apple λέει πως ό,τι καταγράφει η συσκευή σου, μένει στη συσκευή σου. Και στα κεντρικά της εταιρείας που λαμβάνουν τα δεδομένα. Επειδή εσύ προσέχεις για να έχεις, δες παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

  • Μπαίνεις στις ρυθμίσεις και επιλέγεις Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια.
  • Προχωράς στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας και επιλέγεις Υπηρεσίες Συστήματος.
  • Από εκεί, πηγαίνεις στις Τοποθεσίες σου, βάζεις το passcode ή το ξεκλειδώνεις με Face ID, ό,τι προτιμάς, και θα δεις τα μέρη που έχεις πάει. Ίσως βρεις μερικά λάθη - οι τοποθεσίες ίσως και να μην είναι ακριβείς.
  • Επιλέγεις Εκκαθάριση Ιστορικού και θα εξαφανιστούν όλα, από κάθε συσκευή που χρησιμοποιείς με το ίδιο Apple ID. Έπειτα, πατάς το κουμπάκι πλάι στις Τοποθεσίες σου - θα μετακινηθεί αριστερά κι εσύ θα έχεις απενεργοποιήσει το tracking.

Αν, τώρα, έχεις Android, κάνεις το αντίστοιχο.

  • Μπαίνεις στο Google Account σου και, στα αριστερά, επιλέχεις Δεδομένα και Ιδιωτικότητα. Κάτω από τις Ρυθμίσεις Ιστορικού, θα βρεις το Ιστορικό Τοποθεσίας.
  • Επιλέγεις «Απενεργοποίηση».