VIDEO

Drone καταγράφει τη στιγμή που καπνοί τυλίγουν όλη την Αθήνα και καθηλώνει


The Jennettes

6 Αυγούστου 2021

Drone καταγράφει τη στιγμή που καπνοί τυλίγουν όλη την Αθήνα και καθηλώνει

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι δραματικά καθώς φλόγες και πύρινα μέτωπα τυλίγουν πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι σκηνές θυμίζουν εικόνες Αποκάλυψης ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία έπειτα από τις προβλέψεις ειδικών και μετεωρολόγων πως όσα θα ακολουθήσουν, θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενη καταστροφή. 

Οι λήψεις που καταγράφονται στον φωτογραφικό φακό όπως και οι εικόνες που τραβούν οι πολίτες στο κινητό τους, είναι καθηλωτικές και παρουσιάζουν την τραγικότητα όσων εκτυλίσσονται γύρω μας. Το παρακάτω video τραβήχτηκε στη Δροσοπηγή και δείχνει με τρόπο δραματικό τη μεταμόρφωση του λεκανοπεδίου σε πύρινη λαίλαπα

Κάτοικοι με βαλίτσες στα χέρια και ζώα που φεύγουν για να σωθούν είναι το σκηνικό που συνθέτει τις πιο τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα και εύχεται να μην χρειαστεί να ξαναζήσει ποτέ. 

Όπως τόνισε μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός: «Θα δούμε μεγαλύτερες πυρκαγιές αν φυσάνε κανονικά οι ετησίοι άνεμοι οι οποίοι ευτυχώς δε θα φυσήξουν τόσο και θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο…Μετά θα έρθει ο τρίτος καύσωνας φέτος». 

«Είναι κάτι κοντινό να έχουμε ξανά μια "νέα Βαρυμπόμπη", με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το δάσος χρειάζεται επιμελή εργασία, δείτε τι συμβαίνει στην Ελβετία πώς κλαδεύουν τα δέντρα», όπως τόνισε, ενώ οι παρακάνω εικόνες στο video, επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο στις Αφίδνες αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Κεντρική φωτογραφία: Splash Ideal Images

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν εκπληκτικά το δράμα της φύσης