6 πράγματα να κάνετε σήμερα που είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης

Από σήμερα και για τους επόμενους μήνες.

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
Pinterest

Συνήθως, όταν η εαρινή ισημερία λαμβάνει χώρα στο βόρειο ημισφαίριο,  οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και οι νύχτες να μικραίνουν.  Μετά τη φθινοπωρινή ισημερία, το φως και στο σκοτάδι ανταλλάζουν ρόλους. H 20η Μαρτίου έχει οριστεί επίσημα ως η πρώτη ημέρα της Άνοιξης και παρακάτω θα βρείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από σήμερα, αν θέλετε να γιορτάσετε τον ερχομό της καλοκαιρίας.

Ξεκινήστε το ανοιξιάτικο καθάρισμα

Πριν ο καιρός γίνει πολύ καλός για να είστε μέσα στο σπίτι, μπορείτε να ξεκινήσετε να καθαρίσετε τα ντουλάπια ή την αποθήκη του σπιτιού και να τα αδειάσετε από αχρείαστα αντικείμενα. Μπορείτε να δωρίσετε μερικά από αυτά σε μία από τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αγοράστε ένα καινούριο βιβλίο

Βρείτε ένα καινούριο ή ένα αγαπημένο σας βιβλίο και πηγαίνετε σε ένα όμορφο μέρος, με ανοιξιάτικη λιακάδα για να το διαβάσετε. Μπορείτε να αγοράσετε και ένα ακόμα σχετικά με την άνοιξη, για το παιδί σας.

Οργανώστε μία εκδρομή

Είτε αυτή είναι το Σαββατοκύριακο εκτός πόλης, είτε μία μονοήμερη κάπου  κοντά, σήμερα είναι μία καλή μέρα για να το οργανώσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας (ή και όλοι μαζί).

Ξεκινήστε το περπάτημα

Είναι καλό για τον οργανισμό και σας δίνει την ευκαιρία να βγείτε έξω, να πάρετε καθαρό αέρα και να ηρεμήσετε από τα άγχη.

Τοποθετήστε ένα βάζο γεμάτο με λουλούδια στην κουζίνα σας

Θα σας θυμίζει πως είναι άνοιξη –μέσα και έξω!

Φυτέψτε κάτι

Λουλούδια, λαχανικά, οτιδήποτε σας επιτρέπει η κατοικία σας. Μόλις ο καιρός γίνει αρκετά κατάλληλος η ενασχόληση αυτή όχι μόνο θα αποδώσει σε πρακτικό επίπεδο αλλά και σε ψυχικό.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΒΙΒΛΙΟ| ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ| ΑΝΟΙΞΗ| ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ| ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΕΚΔΡΟΜΗ| ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ| ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
MORE FOR YOU