Τα οφέλη του αμυγδάλου

6+1 λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

6+1 λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

Είναι από τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς και περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία. και φυσικά μιλάμε για τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων αμύγδαλα. Ας ξεκινήσουμε όμως να απαριθμούμε τα τόσα θετικά για την υγεία:

1. Βοηθούν αποδεδειγμένα στην μείωση της χοληστερίνης.

2. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι εμπεριέχουν στην καθημερινή διατροφή τους αμύγδαλα (5 φορές την εβδομάδα) έχουν λιγότερες πιθανότητες και καρδιακό επεισόδιο.

3. Περιέχουν φώσφορο που συμβάλλει στην “ενδυνάμωση” των οστών και των δοντιών.

4. Η βρώση αμυγδάλων μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

5. Περιέχουν συστατικά (ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη) που συνεισφέρουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

6. Είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα.

7. Είναι ένας ξηρός καρπός που βοηθά στην απώλεια βάρους, αφού περιέχει υγιή λίπη.

Εντάξτε λοιπόν τα αμύγδαλα και καλύτερα τα ανάλατα στην καθημερινή διατροφή τόσο της δική σας όσο και των παιδιών σας.

Πηγή: care2.com

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ| ΑΜΥΓΔΑΛΑ| ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ| ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ




MORE FOR YOU