Ασπράδι ή κρόκος αυγού;

Δείτε αναλυτικά τις διαφορές στα θρεπτικά συστατικά τους και όχι μόνο!

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Δείτε αναλυτικά τις διαφορές στα θρεπτικά συστατικά τους και όχι μόνο!

Είναι ένα τρόφιμο που μπορεί ανά πάσα ώρα στιγμή να σας γεμίσει με πρωτεΐνες. Φτιάξτε μία ομελέτα για πρωινό και αν θέλετε αποφύγετε τους κρόκους για να αποφύγετε τις θερμίδες και τη χοληστερίνη. Ο κρόκος μπορεί να περιέχει όλα τα λιπαρά, ωστόσο περιέχει περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το ασπράδι. Οι κρόκοι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Α, Β12 και D, καθώς και σε ασβέστιο, φυλλικό οξύ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αν έχετε χοληστερόλη περιορίστε την κατανάλωσή τους σε περίπου 300 mg την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε ένα αυγό την ημέρα.

Ασπράδι αυγού/Κρόκος αυγού

  • Θερμίδες 16/54
  • Συνολικά λιπαρά (g) 0/5
  • Κορεσμένα λιπαρά (g) 0/2
  • Χοληστερόλη (mg) 0/210
  • Νάτριο (mg) 55/8
  • Υδατάνθρακες (g) 0/1
  • Ίνες (g) 0/0
  • Σάκχαρα (g) 0/0
  • Πρωτεΐνες (g) 4/3
  • Η βιταμίνη Α (IU) 0/245
  • Βιταμίνη Β12 (mcg) 0/0,3
  • Βιταμίνη D (IU) 0/18.2
  • Ασβεστίου (mg) 2,3/21,9
  • Φυλλικό οξύ (mcg) 1,3/24,8
  • Κάλιο () 53,8/18,5
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (mg) 0/38,8

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΘΕΡΜΙΔΕΣ| ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ| ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ| ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ| ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ| ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ




MORE FOR YOU