Το γκρέιπφρουτ ένα φρούτο που κάνει καλό

Δείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο δροσιστικό, νόστιμο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Είναι πλούσιο σε πηκτίνη, αδιάλυτη φυτική ίνα, η οποία δρα ως διογκωτικό και βοηθά στην προστασία της μεμβράνης των βλεννογόνων του παχέος εντέρου, μειώνοντας το χρόνο έκθεσης του σε τοξικές ουσίες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο καρπός του γκρέιπφρουτ είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α και φλαβονοειδή. Η κατανάλωση φρούτων πλούσια σε βιταμίνη Α και φλαβονοειδή βοηθάει στην προστασία από τον καρκίνο του πνεύμονα και από τους καρκίνους της στοματικής κοιλότητας. Επίσης, αυτό το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με πλήθος ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές, οι εκφυλιστικές (όπως το Αλτσχάιμερ), τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Τέλος, οι ερυθρές ποικιλίες γκρέιπφρουτ είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε λυκοπένιο. Είναι γνωστό από έρευνες ότι, το λυκοπένιο προστατεύει τη φθορά του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, και προσφέρει προστασία έναντι του καρκίνου του προστάτη. Άρα βάλτε στο μπλέντερ γκρέιπφρουτ με καρότα και θα απολαύσετε έναν χυμό χορταστικό αλλά παράλληλα με λίγες θερμίδες.

.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ| ΠΡΩΙΝΟ| ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ| ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ




MORE FOR YOU