4 σημάδεια ανεπάρκειας της βιταμίνης D

Ο σημερινός τρόπος ζωής συμβάλει στην αύξηση του αριθμού ανεπάρκειας της βιταμίνης D.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Μπορεί να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, να κοιμάστε αρκετά και να ασκήστε. Αλλά, παρ όλες τις υγιεινές επιλογές, υπάρχει η πιθανότητα να αμελείτε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σας.  Παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια που δηλώνουν ότι μπορεί να έχετε ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης.

Κατάγματα. Μετά την ηλικία των 30 η έλλειψη της βιταμίνης D μπορεί να επιταχύνεται με αποτέλεσμα, να επιδεινώνονται τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης. Ωστόσο, αν έχετε ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης, απαιτείται μια τριπλή θεραπεία, όπως είναι η έκθεση στον ήλιο, τα συμπληρώματα και οι τροφές.

Μήπως τώρα τελευταία η διάθεση σας είναι πεσμένη; Μια  διάγνωση της κατάθλιψης μπορεί να συνδέεται με την έλλειψη της βιταμίνης D. Αν και ο λόγος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η βιταμίνη D μπορεί να επηρεάσει τη παραγωγή κάποιων ορμονών, όπως είναι η σεροτονίνη, που επηρεάζει θετικά τη διάθεση.

Αξιοσημείωτη και απρόσμενη αδυναμία. Η μυϊκή δύναμη δεν είναι μόνο θέμα της έλλειψης σιδήρου. Η σωστή πρόσληψη βιταμίνης D βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυϊκού και νευρικού ιστού. Επίσης, έρευνες έχουν συνδέσει τα συμπληρώματα βιταμίνης D με αυξημένο έλεγχο των μυών, με αποτέλεσμα 20% λιγότερες πτώσεις μεταξύ των ενηλίκων περίπου 60 ετών. Πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Ένα άλλο σημάδι την έλλειψης της βιταμίνης D, μπορεί να είναι η υψηλή πίεση. Αυτή η βιταμίνη παίζει ρόλο στην υγεία της καρδιάς και βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος. Αν λοιπόν, έχετε υψηλή πίεση ένας λόγος ίσως είναι η ανεπάρκειας αυτής της βιταμίνης.Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ| ΗΛΙΟΣ| ΒΙΤΑΜΙΝΗ D| ΜΥΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ| ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ| ΟΣΤΕΟΠΩΡΟΣΗ
MORE FOR YOU