Κι όμως, η κρητική διατροφή είναι «επιστημονικό λάθος»

Οι αναλύσεις του DNA ανέτρεψαν δεδομένα 60 ετών.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Η κρητική διατροφή αποτέλεσε αντικείμενο εκατοντάδων επιστημονικών ερευνών. Τα αποτελέσματα την παρουσίαζαν ως υποδειγματική για την υγεία και τη μακροζωία. Όλες οι μελέτες όμως βασίζονταν σε δύο παράγοντες: Τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή το μέσο όρο ζωής και τη συχνότητα εμφάνισης κάποιων ασθενειών και στην αναζήτηση βασικών συστατικών της διατροφής, όπως είναι το ελαιόλαδο, το ψάρι, τα όσπρια κ.λπ.

 

Η εξέλιξη της επιστήμης όμως ήρθε να δώσει ένα «δυνατό χαστούκι» και να καταρρίψει δεδομένα 60 ετών. Οι αναλύσεις του DNA παρέχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία για το πώς και το γιατί. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.



Tags: DNA| ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ| ΚΡΗΤΗ| ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ| ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ




MORE FOR YOU