Φρούτα και λαχανικά: τι σημαίνουν τα χρώματα;

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις θετικές ιδιότητες των λαχανικών και φρούτων, ανάλογα με το χρώμα τους...

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η βάση για μια υγιεινή διατροφή, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και, τις περισσότερες φορές, φτωχά σε θερμίδες. Ακόμα διαθέτουν φυσικά σάκχαρα που είναι απαραίτητα, σε αντίθεση με την επεξεργασμένη ζάχαρη που είναι υπαίτια για αρκετά προβλήματα υγείας.

 

Εκτός όμως από τα θρεπτικά στοιχεία, η σύγχρονη επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι υπάρχουν και μη-θρεπτικά στοιχεία που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Οι «φυτοχημικές» αυτές ουσίες, εκτός από τις διατροφικές τους ιδιότητες, είναι υπεύθυνες και για το χρώμα των λαχανικών και φρούτων.

Το κόκκινο χρώμα στα φρούτα και λαχανικά, όπως στη ντομάτα, τη φράουλα, το καρπούζι, το κεράσι, τα κόκκινα φασόλια κ.ά. οφείλεται στο λυκοπένιο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ



Tags: ΝΤΟΜΑΤΑ| ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΚΑΡΠΟΥΖΙ| ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ| ΧΡΩΜΑΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ| ΧΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ




MORE FOR YOU