Πόσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά;

Όλοι ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον οργανισμό μας.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Το νερό και η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μας θεωρείται απαραίτητη, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Σκεφτείτε ότι το 50-60% του βάρους ενός ενήλικα οφείλεται στο νερό, ενώ καθημερινά, χάνουμε νερό μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής, των δακρύων και των ούρων. Απλά θυμηθείτε πόσες φορές ιδρώνετε μια ζεστή ημέρα.

TIP!

Ποσό νερό όμως χρειαζόμαστε καθημερινά;

Ανάλογα με η ζωή που κάνει ο κάθε άνθρωπος έχει και μεγαλύτερη ανάγκη από νερό. Για παράδειγμα οι αθλητές, λόγω της έντονης άσκησης πρέπει να πίνουνε περισσότερο νερό από κάποιον που δουλεύει σε γραφείο. Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι η ζωή σας ορίζει και την ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνετε. Ωστόσο έρευνες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 9 ποτήρια ενώ οι άντρες 13 ποτήρια νερό την ημέρα. Το κάθε ποτήρι πρέπει να περιέχει 250 ml νερού. Αυτή είναι η μέση κατανάλωση για τους ανθρώπους που δεν έχουν έντονη άσκηση στην καθημερινότητά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νερό το λαμβάνει ο οργανισμός και μέσα από τις τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά και από τα ροφήματα όπως τσάι και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα 8 με 10 ποτήρια νερό καθημερινά, που παλαιότερα αποτελούσε τον βασικό κανόνα μιας δίαιτας, σήμερα θεωρείται πλέον μύθος.

Τέλος ένα μικρό κόλπο για να αυξήσετε την ποσότητα του νερού είναι τα παγάκια στα ροφήματα που καταναλώνετε ή ακόμη και το ίδιο το νερό σας με παγάκια και αν θέλετε μια έξτρα γεύση προσθέστε μερικά φύλλα δυόσμου.Tags: ΥΓΕΙΑ| ΝΕΡΟ| ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ| ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
MORE FOR YOU