3 λόγοι υγείας που αυξάνουν τη λαχτάρα σας για γλυκά

Αν έχετε ακαταμάχητη λαχτάρα για γλυκά ίσως το σώμα σας θέλει να σας προειδοποιήσει για κάτι.

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Σας έχει τύχει να νιώθετε τέτοια λαχτάρα για γλυκά που να μην μπορείτε να αντισταθείτε; Τι πραγματικά σας συμβαίνει;  Αυτό ίσως που δεν γνωρίζετε είναι ότι το σώμα μπορεί να σας στέλνει μηνύματα ότι κάτι συμβαίνει γι αυτό και έχετε αυτή την ακαταμάχητη λαχτάρα για γλυκά.

1. Θα πάθετε ημικρανία

Η επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα είναι χαρακτηριστική του πρώτου σταδίου της ημικρανίας. Παρόλο που μπορεί να σας πονάει το κεφάλι σας συνήθως επιθυμείτε κάτι γλυκό. Πολλοί πιστεύουν ότι τα γλυκά και κυρίως η σοκολάτα μπορεί  να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Όμως στην πραγματικότητα η επιθυμίας σας για σοκολάτα σημαίνει ότι η ημικρανία ήταν ήδη σε εξέλιξη.

2. Είστε αφυδατωμένοι

Πολλές φορές το σώμα μπερδεύει τη δίψα με την πείνα. Έτσι αν θέλετε να φάτε κάτι ενώ έχετε ήδη φάει, το πιο πιθανό είναι να διψάτε. Επίσης πολλές φορές η έλλειψη ηλεκτρολυτών σας κάνει να λαχταράτε ένα συγκεκριμένο φαγητό.

3. Δεν έχετε κοιμηθεί καλά

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι οι αϋπνίες διεγείρουν τον πόθο σας κυρίως για γλυκά. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψε ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει τη επιθυμία για φαγητό. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι κοιμούνται λίγες ώρες τείνουν να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Για να αποφύγετε τις επιδρομές στο ψυγείο ψάχνοντας απεγνωσμένε την αγαπημένη σας σοκολάτα, προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Tags: ΥΓΕΙΑ| ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΛΙΓΟΥΡΕΣ| ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ| ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ| ΑΫΠΝΙΕΣ
MORE FOR YOU