Μετά τις διακοπές, θαλπωρή σε 10 πιάτα

Λιχουδιές απαραίτητες ειδικά για τις πρώτες ημέρες μετά τις διακοπές

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Αντίο διακοπές.
Ο Αύγουστος προχωράει προς το τέλος του, οι περισσότεροι έχουν ήδη γυρίσει στην πόλη και σύντομα όλοι θα βρεθούν στο πόστο τους. Η πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη είναι ένα ορόσημο ετήσιο. Για πολλούς, μαθητές και εργαζόμενους, τότε αρχίζει στην ουσία η καινούργια χρονιά, πράγμα που άλλοι αντιμετωπίζουν δυναμικά και αισιόδοξα με σχέδια του τύπου «θα γραφτώ στο γυμναστήριο», «θα κάνω μαθήματα φωτογραφίας» και άλλα τέτοια ενώ πολλοί, πιθανόν οι περισσότεροι, παθαίνουν άγχος και κατάθλιψη.

 

Να γυρνάς μετά από μερικές ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης σε ένα ειδυλλιακό νησί και να αισθάνεσαι κομμάτια. Παράξενο, ε; Κι όμως έχει όνομα όλο αυτό. Οι ειδικοί το έχουν βαφτίσει «Σύνδρομο άγχους μετά τις διακοπές» (Post-Vacation Stress Syndrome) και δεν πρόκειται για επίσημη ταξινομημένη διαταραχή αλλά για μια σειρά συμπτωμάτων που εμφανίζονται συνήθως σε νέους ανθρώπους.

Το σίγουρο είναι ότι δυσκολεύουν την προσαρμογή στις απαιτήσεις της δουλειάς και τις καθημερινές υποχρεώσεις αλλά λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση φυσιολογική αφού μετά από μερικές ημέρες ονειρεμένες πρέπει τώρα να προσαρμοστείς σε μια καθημερινότητα που σου φαίνεται ανιαρή και ίσως πιο δύσκολη από ότι είναι πραγματικά. Νοσταλγείς το νησί και τα ατέλειωτα ξενύχτια, η διάθεσή σου είναι πολύ πεσμένη, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, νιώθεις μελαγχολία, θυμώνεις και εκνευρίζεσαι με το παραμικρό, δεν έχεις καμιά όρεξη και βασικά αισθάνεσαι τεράστια κούραση και αδυναμία. Για πλυντήριο ούτε λόγος. Η βαλίτσα χάσκει στο πάτωμα ανοικτή μεν αλλά ακόμα γεμάτη και τα βατραχοπέδιλα έγιναν μέρος της διακόσμησης του σαλονιού. Κανένα πρόβλημα. Δώσε χρόνο και μην υποτιμάς τη δύναμη του comfort food. Πάμε. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε τα 10 πιάτα εδώTags: ΔΙΑΚΟΠΕΣ| ΦΑΓΗΤΟ| ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ| ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ| ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ
MORE FOR YOU