Σαλάτες για καλή μνήμη

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εάν μεγαλώνοντας θυμάστε όλο και λιγότερο, οι σαλάτες, υπόσχονται να σας βοηθήσουν να θυμηθείτε τα πάντα.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από επιστήμονες στον Καναδά, υποστηρίζει ότι συγκεκριμένες τροφές και συστατικά, μας βοηθούν να πετύχουμε καλύτερη μνήμη –η οποία εξασθενεί περνώντας τα χρόνια- και παράλληλα να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενάντια στο Αλτσχάιμερ. Ποιες είναι λοιπόν αυτές; Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Ρόκα, σπανάκι, αγριοραδίκια, λαχανίδες, πικραλίδες. Σταυρανθή λαχανικά: Μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, γογγύλια, ραπανάκια. Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια, κάσιους, κλπ. Λιπαρά ψάρια: σολομός, σαρδέλα, πέστροφα, ρέγγα, αντζούγια, σκουμπρί Dressing σαλάτας: Ελαιόλαδο, αβοκάντο, καλαμπόκι, λιναρόσπορος Ντομάτες: φρέσκιες, ή χυμό τομάτας. Φρούτα: Μήλα, εσπεριδοειδή, μούρα, σταφύλια, kiwi, αχλάδια, πεπόνι Κοτόπουλο: Προσθέστε κομματάκια κοτόπουλου και δημιουργήστε ενδιαφέρουσες σαλάτες Τι περιορίζουμε: Πλήρη γαλακτοκομικά, κόκκινο κρέας και βούτυρο





MORE FOR YOU