Ενεργειακά παιχνίδια-energy medicine

<p><strong>Για θετική ενέργεια, ευεξία, προστασία της αύρας μας, αύξηση του ανοσοποιητικού μας.</strong><br /> Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική στο σώμα μας λειτουργεί ένα ενεργειακό σύστημα που περιλαμβάνει...</p>

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011
eleni     Από την Ελένη Κυριακοπούλου

Για θετική ενέργεια, ευεξία, προστασία της αύρας μας, αύξηση του ανοσοποιητικού μας.

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική στο σώμα μας  λειτουργεί ένα ενεργειακό σύστημα που περιλαμβάνει: 1.      Ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινοί), 2.      Ενεργειακά σημεία, 3.      Ενεργειακά κέντρα (τσάκρας), 4.      Το προστατευτικό ενεργειακό περιβάλλον της αύρας μας. 5.      Τα πέντε στοιχεία (νερό, φωτιά, μέταλλο, ξύλο, γη) Το ενεργειακό μας  σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο και επηρεάζεται από παρά πολλούς παράγοντες. Πολλοί εξωτερικοί αλλά και εσωτερικοί παράγοντες μπορούν να το επηρεάσουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Επηρεάζεται από τους άλλους αλλά και από εμάς. Το ενεργειακό αυτό σύστημα έχει νόμους. Και αν εμείς γνωρίζουμε αυτούς τους νόμους,  μπορούμε να το επηρεάσουμε θετικά. Οι τρόποι που μπορούμε να το επηρεάσουμε είναι πολύ απλοί και διασκεδαστικοί σαν παιχνίδια ή σαν απλές ασκήσεις.  Έχουμε άμεσα αποτελέσματα αλλά χρειάζεται να τα κάνουμε συχνά, οπωσδήποτε μια φορά την ημέρα για να έχουμε σιγά-σιγά σταθερά και μόνιμα αποτελέσματα. Για να αισθανόμαστε δυνατοί, υγιείς, ισορροπημένοι, οι ενέργειες μας πρέπει να :
 1. Είναι σε συνεχή κίνηση (όπως και το νερό, το στάσιμο νερό είναι άρρωστο)
 2. Κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο, και δομή
 3. Να σταυρώνουν σε όλα τα επίπεδα
 4. Να έχουν ισορροπία μεταξύ τους
Η ροή, η ισορροπία και η αρμονία της ενέργειάς μας μπορεί να επηρεασθεί θετικά με:
 1. Χτυπηματάκια  (σε ειδικά σημεία)
 2. Μασάζ (σε ειδικά σημεία)
 3. Τσιμπιματάκια ( σε ειδικά σημεία)
 4. Περνώντας τα χεριά μας απαλά πάνω από τη ροή των καναλιών (τα χεριά μας έχουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια)
 5. Αγγίζοντας και μεταφέροντας ενέργεια σε δυο διαφορετικά σημεία (πολύ συγκεκριμένα σημεία)
 6. Ασκήσεις, τεντώματα (πολύ απλά)
 7. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του νου
 8. Χρησιμοποιώντας κρυστάλλους, αιθέρια έλαια, τη διατροφή μας, ασκήσεις αναπνοής, οραματισμούς και πολλά άλλα.
Μπορούμε να αρχίσουμε...

Τα τρία βασικά χτυπηματάκια

Με τα τρία δάκτυλά μας μαζί κτυπάμε δυνατά, αρκετές φόρες τα σημεία ενώ συγχρόνως  θα αναπνέουμε ρυθμικά. σημεία1.Τα σημεία (οι φούξια τελείες), (αυτά τα δυο σημεία είναι πάνω στο κανάλι των νεφρών, και επηρεάζουν την ενέργεια των νεφρών). Χτυπώντας τα βοηθάμε να αυξηθεί η ενέργεια μας όταν είμαστε κουρασμένοι, να αισθανθούμε πιο συγκεντρωμένοι. Χτυπάμε και συγχρόνως αναπνέουμε ρυθμικά. 2. Το σημείο (η γαλάζια τελεία), είναι ένας αδένας, το σημείο πάνω από τον θυμό. Βοηθά να ενεργοποιηθεί και να δυναμώσει το ανοσοποιητικό, ενώ απελευθερώνει το στρες. 3. Τα σημεία (οι μαύρες τελείες) είναι τα δυο σημεία πάνω στο κανάλι της σπλήνας. Επηρεάζει την ενέργεια της. Χτυπώντας τα βοηθάμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνουμε την ενέργεια μας, ανεβάζουμε τον μεταβολισμό μας, βοηθάμε να μειωθούν τοξίνες και στρες.   Το “hook- up” εξισορροπεί όλο το ενεργειακό σύστημαa3. Κρατάμε απαλά με το μεσαίο δάκτυλο του ενός χεριού το σημείο του τρίτου ματιού, και με το άλλο μεσαίο δάκτυλο τραβάμε απαλά τον αφαλό.       a2 Σημείο που χτυπάμε για το φόβο. Κτυπάμε το σημείο ανάμεσα στο τέταρτο και πέμπτο δάκτυλο αρκετές φορές όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση φόβου. Μειώνει τον παράλογο φόβο, χαλαρώνει και ηρεμεί.      

MORE FOR YOU