Βότανα να τα πιεις στο ποτήρι

<p><strong>Από την αρχαιότητα ακόμη, τα αφεψήματα από βότανα αποτελούσαν εγγύηση υγείας, απομακρύνοντας πόνους και αρρώστιες.</strong></p> <p>Mπορείτε να φτιάξετε εύγεστα φυτικά ροφήματα χρησιμοποιώντας ένα βότανο, ή περισσότ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Από την αρχαιότητα ακόμη, τα αφεψήματα από βότανα αποτελούσαν εγγύηση υγείας, απομακρύνοντας πόνους και αρρώστιες.

Μπορείτε να φτιάξετε εύγεστα φυτικά ροφήματα χρησιμοποιώντας ένα βότανο, ή περισσότερα, σε συνδυασμό. Συνήθως, όταν τα βότανα είναι αποξηραμένα, χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού, ενώ όταν είναι φρέσκα χρησιμοποιούμε μια κουταλιά της σούπας. ( αυτό όμως είναι κάτι που το ρυθμίζετε τελικά εσείς, ανάλογα με τα φλιτζάνια και το πόσο δυνατή γεύση θέλετε να έχει το ρόφημα). Βράζετε μέσα σε νερό για μερικά λεπτά, σουρώνετε και σερβίρετε στο φλιτζάνι, προσθέτοντας –εάν θέλετε- μέλι. Εάν θέλετε να χαλαρώσετε, επιλέξτε χαμομήλι, τίλιο, μελισσόχορτο -το οποίο συνδυάζεται πολύ με μέλι-, ματζουράνα, ή βαλεριάνα, η οποία σε συνδυασμό με τον λυκίσκο ηρεμεί και καταπολεμά την αϋπνία. Καταπραϋντική δράση έχει και η λουΐζα. Στο κρυολόγημα και το βήχα, φτιάξτε ένα ρόφημα από φύλλα βασιλικού, γλυκάνισο, δεντρολίβανο (το οποίο ανακουφίζει και την αναπνοή), άγριο δίκταμο, ή τσάι του βουνού.  Το φασκόμηλο (salvia), το οποίο θεωρείται βότανο-σωτήρας, εμφανίζει σημαντική αξία στη λαϊκή ιατρική. Μεταξύ πολλών άλλων χαρισμάτων, τονώνει τον οργανισμό, είναι ιδανικό και για τη δυσπεψία , ενώ σύμφωνα με τον Ιπποκράτη χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα και για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού. Το θυμάρι,  μπορεί να το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας, θεωρείται όμως ότι σαν ρόφημα, τονώνει τον οργανισμό ενώ παράλληλα εμφανίζει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.  Η αρωματική μέντα, η οποία χρησιμοποιείται και για τον πονόλαιμο και το βήχα, είναι ένα ιδιαίτερα δροσερό ρόφημα το οποίο πίνεται και παγωμένο, ενώ στην παγωμένη της μορφή, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Μαρόκο.





MORE FOR YOU