Το ιδανικό σώμα από τί εξαρτάται; Από το φαγητό; Από τα πιστεύω μου; Από το μυαλό μου;

Μήπως εξαρτάται από όλα;

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Πρώτα πρώτα όμως να αποφασίσω: Χρειάζεται να χάσω βάρος για να αποκτήσω το ιδανικό κορμί; Ποιό είναι το ιδανικό κορμί για μένα;  Ποιό είναι το κριτήριο; Έχει σχέση με την υγεία; (σωματική, ψυχική, συναισθηματική, ενεργειακή).

Τί είναι υγεία για εμένα; Κάτι που χτίζω εγώ συνειδητά ή κάτι τυχαίο; Και αφορά μόνο το σώμα ή και το περιβάλλον μου;

Πιστεύω ότι ΑΞΙΖΩ να είμαι υγιής;

Ερωτήσεις, πολλές ερωτήσεις. Όμως αν δεν βάλω τα πράγματα σε μια σωστή βάση, αν δεν συνομιλήσω με τον εαυτό μου θα οδηγηθώ σε αδιέξοδο. Σε αέναες ανεπιτυχείς προσπάθειες που με γεμίζουν ενοχές.

Ποιές πεποιθήσεις έχω σχετικά με το φαγητό; Το φαγητό είναι απόλαυση, ανάγκη, ξέσπασμα, υποκατάστατο για τις ελλείψεις μου συναισθηματικές και άλλες;

Τι άλλο είναι αυτό που μας "τρέφει" για να είμαστε υγιείς; Μόνο η τροφή; Γιατί όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι αυτό που μας τρέφει είναι λιγότερο η τροφή και περισσότερο η αγάπη. Η αγάπη για τον εαυτό μας, για τη ζωή, για την ευζωία, για τη χαρά για τη δημιουργία.

Είναι σημαντικό ο οραματισμός του μέλλοντος μου για μια υγιή ζωή να είναι συνυφασμένος με τα πιο πάνω. Γιατί το όνειρο είναι το πιο αληθινό κομμάτι της ζωής μας. Και το πιο ενδυναμωτικό.

Αγάπα το σώμα σου! Εστιάσου στα σημεία που θαυμάζεις κι όχι στα σημεία που "μισείς". Δεν μπορείς να διώξεις το σκοτάδι αλλά μπορείς να ανάψεις ένα φως !

Γιατί όλοι μας μισούμε ένα σημείο στο σώμα μας.  Τι σημαίνει αυτό;  Από πού ξεκινά; Ποιός μας προγραμματίζει;

Είμαστε περικυκλωμένοι από ψεύτικες εικόνες χωρίς ουσία. Βομβαρδιζόμαστε από μια ανάγκη ομοιόμορφης τελειότητας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πόσο μπορώ να το δω αυτό;

Πως το παρελθόν μου έχει προ-σχεδιάσει, προ-καθορίσει τις δυο επομενες διαστάσεις του χρόνου μου; Δηλαδή το παρόν και το μέλλον μου;

Νους υγιής εν σώματι υγιή.

Ο Νους σκέφτεται/σχεδιάζει είναι ο ηγέτης/αρχηγός.

Το σώμα εκτελεί/ακολουθεί είναι το εκτελεστικό όργανο.

Γι αυτό είναι σημαντικό να ασκώ το νού μου. (ασκήσεις, τεχνικές nlp)

Ο διαλογισμός και υγεία είναι άρρηκτα δεμένες έννοιες.

Ο ύπνος επίσης. Χρειάζεται να μάθω να κοιμάμαι. Ο ύπνος με θεραπεύει από το άγχος και το στρες που είναι παράγοντες πάχους.

Αντιστέκομαι στο πρόχειρο φαγητό. Είναι τοξικό. Ετοιμάζω το δικό μου υγιεινό φαγητό για τα δικά μου μέτρα και προτιμήσεις.

Σχεδιάζω ένα όμορφο υγιές μέλλον.

Ας αναρωτηθώ πώς θα είναι η ζωή μου σε πέντε χρόνια και σε δέκα χρόνια αν δεν αλλάξω τη σχέση μου με το φαγητό και το σώμα μου.

Τέλος: Εντάσσω στην καθημερινότητά μου ασκήσεις, αναπνοές, διαλογισμό, χορό με τον εαυτό μου, περπάτημα, ξεκούραση,  ύπνο,  διατηρώντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας στα συναισθήματά μου αλλά και στον μεταβολισμό μου. Και όλα αυτά με χαρά. Με χαμόγελο.

Προγραμματίζω detox days μέσα στον χρόνο για ριζική αποτοξίνωση απο τοξίνες και συναισθήματα που έχουν εγκλωβιστεί στον οργανισμό μου, στο σώμα μου στα ζωτικά μου όργανα και καθορίζουν την υγεία μου.

Φροντίζω κάθε μέρα για την υγεία μου και την ζωντάνια μου, γιατι τίποτε (άσκηση, τεχνική, κλπ.) δεν έχει αποτέλεσμα αν δεν το εφαρμόζεις.

Κάθε δευτερόλεπτο που περνάω με ένα δυσάρεστο συναίσθημα ειναι μια εισβολή στο αμυντικό μου σύστημα, αποσυντονίζει το ενδοκρινικό και νευρικό μου σύστημα και δημιουργούνται ψυχοσωματικές αρρώστιες.

Γιατί το σώμα μου δείχνει τη σχέση μου με τον εαυτό μου με τη ζωή, με τη χαρά, με την αισιοδοξία.

Όμορφο σώμα σημαίνει Αγάπη, Αποδοχή, Απελευθέρωση.

Τα τρία άλφα της ομορφιάς.

Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη

Το σεμινάριο “ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ” θα γίνει στην Αμάλθεια την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής : amaltheia.eu

Tags: ΥΓΕΙΑ| ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ| ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
MORE FOR YOU