Αποφάσισα να μην παίρνω το κινητό στο υπνοδωμάτιο και δείτε τι μου συνέβη

Ένα πείραμα που πρέπει όλοι να κάνουμε έστω μια φορά στη ζωή μας.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι που πολλές φορές δεν μας φτάνει όλο το 24ωρο. Το ίδιο συνέβη και σε εμένα, όπου είχα φτάσει σε σημείο να έχω συνέχεια μαζί μου το κινητό για να ελέγχω τα μυνήματα μου και να μπαίνω στο διαδύκτιο- μέχρι και στο κρεβάτι το έπαιρνα. Πριν λοιπόν λίγες μέρες αποφάσισα να μην ξαναπάρω το τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα, ώστε να μην μπαίνω στον πειρασμό να ανοίγω τα emails μου κάθε πέντε λεπτά. Δύσκολο πείραμα όμως το έκανα. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Πρώτες μέρες. Τις πρώτες μέρες που ξυπνούσα ένιωθα ότι κάτι μου έλειπε, σα να είχα χάσει το πορτοφόλι μου ή τα κλειδιά μου. Μου ήταν απίστευτα δύσκολο να σηκώνομαι και να μην ανοίγω το κινητό μου, αφού ήταν το πρώτο πράγμα που είχα συνηθίσει να κάνω μέχρι τώρα. Όμως και τα βράδια φάνταζαν πολλές φορές πολύ δύσκολα, γιατί αναζητούσα να μπω στο διαδίκτυο και δεν μπορούσα, ένιωθα ότι μου έλειπε κάτι σημαντικό. Κάθε πέντε λεπτά γύρναγα προς το κομοδίνο και έκανα την κίνηση να πιάσω το κινητό μου, το οποίο φυσικά βρισκόταν εκτός δωματίου. 

Παρόλες όμως τις δυσκολίες κατάφερα όχι μόνο να συνηθίσω την απώλεια, αλλά προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας παρατήρησα ότι είχα λιγότερο άγχος, τόσο το πρωί όταν ξυπνούσα όσο και γενικότερα. Χωρίς το τηλέφωνο μου να με συνοδεύει τα βράδια στο κρεβάτι, σταμάτησα να σκέφτομαι συνέχεια τη δουλειά και άρχισα να κάνω άλλα πράγματα, όπως να διαβάζω το αγαπημένο μου βιβλίο ή να ακούω μουσική. Επίσης, κοιμόμουνα περισσότερο χωρίς να ξυπνάω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν και ήταν αναμενόμενο αφού κρατώντας το κινητό έξω από την κρεβατοκάμαρα δεν ασχολιόμουν με τα emails και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι κοιμόμουν μια με δυο ώρες νωρίτερα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άρχισα να συνηθίζω την απώλεια του τηλεφώνου και μετά από χρόνια με έπαιρνε ο ύπνος σχεδόν με το που έπεφτα στο κρεβάτι.

Διαβάστε επίσης: Καταπολεμήστε το άγχος καταναλώνοντας αυτές τις τροφές

Ήμουν πιο αποδοτική. Το να είμαι ήρεμη τα βράδια με έκανε καλύτερη στη δουλειά μου. Αφότου ξεκίνησα το πείραμα παρατήρησα μια άνοδο της παραγωγικότητάς μου και της διάθεσης μου. Ένιωθα ότι είχα περισσότερη ενέργεια και όρεξη να κάνω πολλά πράγματα , ενώ βελτιώθηκε και η επικοινωνία με τους συναδέλφους μου.

Και ενώ όλα τα παραπάνω μπορεί να σας ακούγονται περίεργα, ωστόσο αν ανατρέξουμε στη βιβλιογραφία θα ανακαλύψουμε πολλές έρευνες οι οποίες δηλώνουν ότι η χρήση κινητών αργά το βράδυ μπορεί να βλάψει την ποιότητα του ύπνου και την παραγωγικότητα στον εργασιακό τομέα. Τα κινητά τηλέφωνα είναι επίσης μια σημαντική πηγή άγχους και ενώ πιστεύουμε ότι σερφάροντας στο διαδίκτυο μας χαλαρώνει, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Προσπαθήστε να μειώσετε τις ώρες που περνάτε μπροστά από τις οθόνες και θα δείτε τη ζωή με άλλο μάτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΑΓΧΟΣ| ΥΓΕΙΑ| ΥΠΝΟΣ| ΣΤΡΕΣ| ΤΗΛΕΦΩΝΟ| ΚΙΝΗΤΑ| ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
MORE FOR YOU