Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το σούσι;

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι έχουν αυξηθεί στη Δύση οι λοιμώξεις από το Anisakis

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, το σούσι και το σασίμι έχουν αρχίσει να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Ωστόσο, εκτός από αυτές τις, καθαρά ανατολικής προέλευσης, λιχουδιές οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν συχνά και άλλα ωμά ψάρια, όπως ωμά φιλέτα ψαριού, καρπάτσο θαλασσινών, καπνιστά και μαριναρισμένα ψάρια. Τώρα, όμως, οι γιατροί επισημαίνουν μια τάση όχι και τόσο «ορεκτική», αφού έχει αρχίσει να παρατηρείται μια αύξηση των παρασιτικών λοιμώξεων.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, μια ομάδα γιατρών από την Πορτογαλία εξέφρασε ανησυχίες μετά την είσοδο ενός ασθενούς 32 ετών στο νοσοκομείο, που παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά λίγο κάτω από τα πλευρά, έμετο και ελαφρύ πυρετό. Τα συμπτώματα διαρκούσαν μια εβδομάδα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.



Tags: SUSHI| ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ| ΣΟΥΣΙ| ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ| ANISAKIS| ΩΜΑ ΨΑΡΙΑ| ΣΑΣΙΜΙ




MORE FOR YOU