Πήρες μυρωδιά (το φαγητό); Πήρες κιλά…

Απρόσμενα ευρήματα μελέτης για την σχέση των οσμών των τροφών με την πρόσληψη βάρους

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Οταν ο Αντριου Ντίλον, ένας επιστήμονας της Κυτταρικής Βιολογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ αποφάσισε να μελετήσει την επίδραση που έχει η αίσθηση της όσφρησης στο βάρος των ποντικών. Ο Ντίλο υπέθετε ότι τα ποντίκια που είχαν απωλέσει την αίσθηση της όσφρησης θα ένιωθαν μικρότερη ευχαρίστηση στην κατανάλωση φαγητού και έτσι θα έτρωγαν λιγότερο και άρα θα ζύγιζαν λιγότερο από ότι τα υγιή ποντίκια. Στα πειράματα που έκανε ο Ντίλον με τους συνεργάτες του η υπόθεση που έκανε επαληθεύτηκε.

 

Στα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Cell Metabolism» διαπιστώθηκε ότι τα αρσενικά ποντίκια που δεν είχαν όσφρηση (είχαν τροποποιηθεί γενετικά για αυτό τον σκοπό) είχαν κατά μέσο όρο 16% μικρότερο βάρος από τα υπόλοιπα. Ομως προέκυψε ένα αναπάντεχο εύρημα. Τα ποντίκια χωρίς όσφρηση κατανάλωναν ίδια ποσότητα τροφής με εκείνα που την είχαν. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα qz.com οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μυρωδιά των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο στο τρόπο που το σώμα διαχειρίζεται τις θερμίδες. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Tags: ΟΣΦΡΗΣΗ| ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ| ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΛΩΝ| ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ| ΟΣΦΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ| ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ




MORE FOR YOU