Πώς να μειώσετε τη χοληστερόλη τρώγοντας

Κι όμως υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Δεν είναι μυστικό ότι ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL), η οποία προκαλεί συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και οδηγεί σε καρδιακή νόσο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Αν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας τρώγοντας δείτε ποιες τροφές να επιλέξετε και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει το ελαϊκό οξύ, το οποίο βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Δοκιμάστε να βάλετε μερικές φέτες στο σάντουιτς σας ή να το προσθέσετε στη σαλάτα.

Πιείτε λίγο κρασί

Το κόκκινο κρασί περιέχει τη ρεσβερατρόλη, μια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο δέρμα των σταφυλιών και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και τα επίπεδα της LDL. Προσοχή όμως, γιατί η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για τους άντρες είναι μέχρι δυο ποτήρια κάθε μέρα και για τις γυναίκες είναι ένα ποτήρι.

Τσάι

Τόσο το μαύρο  όσο και το πράσινο τσάι περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμάνε τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τα επίπεδα της χοληστερόλης. Το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά, διότι δεν έχει υποστεί ζύμωση και είναι λιγότερο επεξεργασμένο

Καταναλώστε ανάλατους ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, έτσι τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της LDL. Προσπαθήστε να βάλετε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς στη σαλάτα σας, ή να τους φάτε σκέτους σαν ένα σνακ.

Δημητριακά ολικής αλέσεως.

Κριθάρι, πλιγούρι βρώμης και καστανό ρύζι έχουν πολλές διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθάνε στη μείωση της χοληστερόλης. Δοκιμάστε να αλλάξετε τα λευκά ζυμαρικά με αυτά της ολικής αλέσεως. Για να αυξήστε την κατανάλωση των δημητριακών, προσθέστε το πρωί πλιγούρι βρώμης μαζί με τα φρούτα.

Λαχανικά

Τα περισσότερα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι χαμηλά σε θερμίδες. Επίσης, η μελιτζάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Προσπαθήστε σε κάθε γεύμα να γεμίζετε το μισό πιάτο με λαχανικά ωμά ή βραστά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΥΓΕΙΑ| ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ| ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ| ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ| ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ




MORE FOR YOU