Αυτά τα βότανα βελτιώνουν την πέψη

Κάποιες φορές χρειάζεστε μια επιπλέον βοήθεια και αυτή μπορεί να σας την παρέχουν τα βότανα.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση φυτικών ινών βοηθάει τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Όμως κάποιες φορές χρειάζεστε μια επιπλέον βοήθεια και αυτή μπορεί να σας την παρέχουν τα βότανα, τα οποία μπορούν επίσης να βοηθήσουν όσους πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, νιώθουν ναυτία ή έχουν αέρια, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσοι πάσχουν από ναυτία, έμετο ή διάρροια μπορούν να πίνουν το τζίντζερ σαν ρόφημα με ζεστό νερό. 

Φτελιά

Η φτελιά είναι ένα βότανο με πολλά οφέλη για την υγεία αφού συμβάλει στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, του κρυολογήματος και διάφορων δερματικών παθήσεων. Συγκεκριμένα ο φλοιός της φτελιάς είναι πολύτιμος σύμμαχος για τη θεραπεία των πεπτικών προβλημάτων. Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο από έλκος, καούρα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις. Πίνοντας τσάι  φτελιάς πιστεύεται ότι βελτιώνεται η υγεία του πεπτικού συστήματος.

Σπόροι μάραθου

Οι σπόροι μάραθου περιέχουν πτητικά έλαια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα αέρια, τις κράμπες και τα φουσκώματα. Αλλά προσοχή εάν πάσχετε από καούρα τα ίδια αυτά έλαια μπορεί να προκαλέσουν διόγκωση του οισοφάγου, αυξάνοντας τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Άνηθος

Σίγουρα τον έχετε στην κουζίνα σας όχι όμως με σκοπό να ανακουφιστείτε από τις στομαχικές διαταραχές. Κι όμως ο άνηθος μπορεί να βοηθήσει την πέψη και να μειώσει τις στομαχικές κράμπες. Βράστε 2 κουταλάκια σπόρους άνηθου σε 1 λίτρο νερό για περίπου 15 λεπτά.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο τονώνει το πεπτικό σύστημα και διευκολύνει την πέψη. Επίσης, έχει πλούσια φαρμακευτική δράση που βοηθάει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΥΓΕΙΑ| ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΒΟΤΑΝΑ| ΠΕΨΗ| ΠΕΠΤΙΚΟ| ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
MORE FOR YOU